УКР РУС

Шевченко: Гольф став для мене стилем життя. ВІДЕО

3 листопада 2011 Читать на русском

Ексклюзивне інтерв'ю з капітаном національної збірної України.

Видатний футболіст сучасності Андрій Шевченко, розказав "Футболу 24" про свої навколофутбольні захоплення, зокрема про гольф, покер та гру на гітарі, а також про впив Італії та ставлення до сучасного виховання дітей.

- Якщо б у вас час були комп’ютери, ви б все одно обрали спорт?
- Так, однозначно. В мене також двоє дітей, і я намагаюсь забороняти їм. Діти сідають біля комп’ютерів, тільки через те, що батьки їм дозволяють, і мало приділяють їм часу.
Дітей треба з дитинство привчати до спорту, до мистецтва і просто любити життя, а не сидіти і дивитись це крізь комп’ютер.

- Здорова нація - перш за все?
- Розвиток дітей, особливо у фізичному плані, це перш за все здорові люди. А у здорових людей – здорові думки.

- Яким чином вплинула на вас Італія?
- Італія змінила дуже сильно моє бачення на життя, сприйняття. Я пізнав нову країну, менталітет, мову. Тепер мені набагато краще у житті, що стосується спорту та спілкуванні з людьми. Тому що коли ти розумієш та знаєш іншу мову, розумієш менталітет, перед тобі більше відкриваються можливостей у житті. Мені тоді було простіше вивчати англійську і розуміти. Я вважаю себе людиною космополітом, тому у спілкуванні мені набагато простіше.

- Одне з ваших нинішніх захоплень – гольф. Хто перший вас заохотив до цього виду спорту?
-Я нині намагаюсь своїм дітям показати це. Але розумію, що штучно це марно робити, має з’явитись бажання. В мене був друг, який грав у гольф в Італії, він запропонував мені пограти. Я спробував. Потім ми відпочивали з дружиною на островах, вона також запропонувала спробувати пограти. Я сказав, що цей спорт не для мене, а не впевнений, що він мені буде подобатись. Але потім він мені дуже сподобався і я почав грати.

- Ви нещодавно брали участь в українському чемпіонаті з гольфу, і посіли 2-ге місце. Гольф для вас став стилем життя?
- Гольф це більш глобальна річ, це і життя, і стиль життя, і спілкування з людьми, і коло друзів, і відпустка, і бізнес, і все інше. Тому що гольф займає великий життєвий час, і спілкування з людьми, і вирішення деяких проблем, і справами займатись, тому гольф це дуже обширна та цікава.

- Розкажість, як гольфіст, для кого ця гра?
-В першу чергу, гольф це граф для чесних людей. Тому що дуже важлива чесність, важливо поважати самого себе. Тому що є деякі моменти в грі, він може грати сам проти себе дозволяє собі якісь помилки, може посунути кулю, або ще щось зробити.

- А ще відомо, що ви граєте у покер.
-Покер - це гра, яку можна по-різному сприймати. Як азартну гру, і можна сприймати як спорт. Я граю з друзями для задоволення. Це не той рівень, як показують по телевізору – за браслети, за великі призи.

- Ви вже добре навчились грати на гітарі, знаємо, що були спроби.
- Мене багато речей цікавить, і я спробував навчитись, але для цього треба час, і сідати, брати вчителя, і займатись. В мене немає стільки часу, хочеться і у гольф пограти, і з друзями час провести, і у покер зіграти можливо, коли є час, і на гітарі трохи спробувати. Це все розваги.
Я вважаю розваги, хоча мені дуже подобається. Я люблю компанії, я люблю людей, які грають на гітарах, люблю людей, які дуже гарно співають. Тому мені дуже цікаво.

Розмовляла Марія Бірюкова