УКР РУС

Шева крутіший за Ібру, потоп у Донецьку та позитив від фанатів. Історія чемпіонатів Європи у фото: Україна і Польща-2012

8 червня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

"Футбол 24" завершує цикл публікацій архівних фото, які закарбували моменти минулих чемпіонатів Європи. Останній на черзі - наш рідний Євро-2012.

"Футбол 24", у циклі статей, присвячених Євро-2016, завершує розповідати (а точніше, показувати) хроніку попередніх турнірів. Фінішуємо 14-м за рахунком Кубком Європи, котрий відбувся 2012 року в Україні та Польщі.

Іспанські батьки і діти

Другий раз поспіль перемогу на турнірі здобула збірна Іспанії. До речі, за умовами проведення чемпіонатів Європи, та команда, котра виграє трофей тричі поспіль (або п'ять разів за весь час) - отримує його навіки. У Касільяса (на фото) є шанс відвезти кубок до Мадриду назавжди!

Після перемоги іспанці порадували сценкою у стилі "мі-мі-мі", випустивши на газон стадіону "Олімпійський" у Києві своїх дітей. Ось Хабі Алонсо та Торрес з нащадками.

Автор одного з голів у фіналі та його донечка.

Касорла - Торресу: "Головне - не переплутати, де чий малюк!"

Зовсім інший настрій був у тих, хто програв. Як у вболівальників у Римі...

...так у тренерського штабу та гравців у Києві. Чезаре Пранделлі ще хоч посміхався, а на Маріо Балотеллі було боляче дивитись.

А ще за кілька днів до цього, після півфіналу з німцями, в якому Балотеллі забив 2 м'ячі, Маріо був налаштований серйозно! Пам'ятаєте цей кадр, котрий став популярним "мемом"?

Тріумф над шведами, підтоплений матч і сліпий суддя Вад

Кращий початок домашнього турніру для збірної України - годі й придумати! У першому матчі проти шведів у Києві було здобуто перемогу з рахунком 2:1. Так Шевченко випередив Златана Ібрагімовича і забив свій другий, вирішальний гол.

Друга гра, котру українці програли збірній Франції (0:2) на "Донбас Арені", увійшла в історію, як "матч-потоп". Через грозу та зливу матч було перервано на 55 хвилин.

Французьких уболівальників це анітрохи не збентежило: вони себе відчували, як риби у воді. У всіх сенсах цього слова.

Третя, остання для команди тренера Олега Блохіна гра на турнірі, відбулась також у Донецьку. Матч Україна - Англія завершився з рахунком 0:1. Хоча, якби угорський суддя Кашшаї зарахував гол Марко Девіча (велика частина провини - його асистента Іштвана Ваде, котрий перебував якраз за воротами англійців), усе могло піти інакше. Проте Джон Террі вибив м'яч з-за лінії воріт, а судді цей момент прогавили.

Андрій Шевченко, котрий зіграв у тому поєдинку останній матч за кар'єру, після гри намагався вичавити визнання з екс-партнера по "Челсі", однак Террі промовчав.

Євро-2012

Група А: Чехія - 6, Греція - 4, Росія - 4, Польща - 2.

Група В: Німеччина - 9, Португалія - 6, Данія - 3, Нідерланди - 0.

Група С: Іспанія - 7, Італія - 5, Хорватія - 4, Ірландія - 0.

Група D: Англія - 7, Франція - 4, Україна - 3, Швеція - 3.

Чвертьфінали: Чехія - Португалія - 0:1, Іспанія - Франція - 2:0, Німеччина - Греція - 4:2, Англія - Італія - 0:0 (по пенальті - 2:4).

Півфінали: Німеччина - Італія - 1:2, Іспанія - Португалія - 0:0 (по пенальті - 4:2).

Фінал: Іспанія - Італія - 4: 0

Фан-фестиваль

Веселі вболівальники збірної Іспанії дуже запам'ятались своїм візитом в Україну. За шкалою популярності поступилися лише голландцям у Харкові...

і шведам у Києві...

...однак своєю креативністю іспанці теж порадували.

Як і німці у Львові.

Як і англійці в Донецьку.

Але найкращими були наші вболівальники. І вболівальниці!

Сльози Срни та радість іспанців. Історія чемпіонатів Європи у фото: Австрія і Швейцарія-2008