УКР РУС

“Шершні” промахнулись, “Баварія” йде за розкладом. Підсумки 13 туру Бундесліги

23 листопада 2015 Читать на русском

Фіаско Скрипника, зухвальство “Інгольштадта”, проблиски надії для “Аугсбурга”. “Футбол 24” підсумовує черговий тур Бундесліги.

“В суху” по мокрому. Так можна описати мінімальну перемогу берлінської “Герти” над “Хоффенхаймом”. Погода недільного вечора у Берліні була не зовсім футбольною – гру супроводжував інтенсивний снігопад. Це і відбилось на грі обох команд. Багато боротьби і, відповідно, фолів та мала кількість ударів в площину воріт суперника – на двох команди лиш раз влучили в ціль. Для Поланскі ціллю в цьому матчі, очевидно, стали власні ворота. Таким чином “Герта” продовжує дивувати своєю присутністю на четвертому місці, в той час як хлопці Хуба Стевенса як мінімум тиждень носитимуть звання найгіршої команди чемпіонату.

Вже не аутсайдер. “Аугсбург” нарешті переміг. Уже цей факт сам по собі є непересічною подією(лише друга вікторія баварців) в цьому сезоні. А те, що підопічні Вайнцірля розгромили свого суперника взагалі не одразу поміщається в голові. “Штутгарт” не поступався “Аугсбургу” майже в усіх компонентах гри. Окрім реалізації. Гості забили чотири голи із семи ударів в ствір воріт Влаходімоса, в той час як господарям для одного влучного пострілу не вистачило і п’яти таких спроб. Подія туру - “Аугсбург” покидає останню позицію в Бундеслізі. Чи надовго?

Зупинити нестримного. Підопічним Лаббадії вдалось щось неймовірне. До минулої п’ятниці лише “Баварія” змогла покласти хлопців Томаса Тухеля на лопатки. Але то було в певній мірі очікувано. А от “динозаври”, так виглядає, спіймали удачу за хвіст. Дортмундці провели гру з позиції сили, завдали близько 20 ударів по воротам суперника, подали сім кутових. І забили всього один гол. А “червоноштанники” змогли витиснути максимум практично з усіх своїх моментів. Ще один урок важливості перетворення власних потуг забити в приблизно таке ж число голів. “Гамбург” тепер від єврокубкової зони відділяє всього два очка, тоді як “Борусія” з Дортмунда махає ручкою Гвардіолі і компанії, котрі знову відриваються.

Чемпіонський графік. Здається, єдиним серйозним суперником “Баварії” в цьому сезоні знову буде сам мюнхенський гранд. Все йде за планом Гвардіоли, команда здобуває перемогу за перемогою, а нічия із “Айнтрахтом” кілька турів назад швидше є наслідком розслабленості самих баварців, ніж заслугою команди Арміна Фе. Виглядає так, що стимулом для “Баварії” в чемпіонаті є встановлення рекордів та окремі досягнення гравців. Томас Мюллер ввійшов у топ-10 бомбардирів мюнхенців в Бундеслізі, 300 матчів підряд повністю заповнюється “Альянц Арена”, а Роберт Левандовскі вже в наступному матчі може стати одним з трьох найкращих бомбардирів-легіонерів в історії німецького чемпіонату. Перемога над “Шальке” на цьому фоні виглядає доволі буденно.

Зрозуміти і пробачити. Щось незрозуміле коїться із бременцями в цьому сезоні. В першу чергу, незрозуміле для Віктора Скрипника. Українець ніяк не може стабілізувати гру “Вердера”, команда чередує перемоги з поразками, при чому останніх, на жаль, більше. Та навіть за таких обставин погром “музик” командою Хекінга виглядав несподіванкою. Ситуація на “Везерштадіоні” близька до критичної, але суттєво покращити її (а заразом і перспективи Скрипника у Бремені) може перемога в дербі з “Гамбургом” вже в наступному турі.

“Інгольштадт”, що дивує. Команда, створена лише 11 років тому продовжує писати свою поки успішну історію. Вчора дітище автоконцерну “Ауді” зуміло переграти ще одного новачка цього сезону із Дармштадту. Це дозволило підопічним Хассенхюттля підійнятись на восьму сходинку в турнірній таблиці. А це уже претензії на місце в єврокубках. Ще одна сучасна історія успіху футбольної Попелюшки. Надійний фінансовий тил дає всі підстави прогнозувати, що вона не буде швидкоплинною.

Вчасна перемога. “Байєру” відступати було вже нікуди. З невеличкого піке, в якому “фармацевти” перебували після останніх програшів, могла вивести лише впевнена перемога. Леверкузенці у складний момент згуртувались і виграли у “Айнтрахта” 3:1. В потрібній частині сезону набрав форму нападник “Байєра” Чічаріто, який двічі відзначився голом на “Коммерцбанк Арені”. Це уже десятий гол Хав’єра за останніх сім матчів. Наступним кроком для команди Роджера Шмідта є налагодження справ у Лізі чемпіонів – завтра “аптекарі” спробують на виїзді обіграти білоруський “БАТЕ”.

Непереможний Шуберт. Менхенгладбахська “Борусія” знову перемогла. Щось фантастичне робить із командою її новий тренер Андре Шуберт. Німець очолив “скакунів” два місяці тому і відтоді ще жодного разу не програв. Втім такі результати дозволяють триматись на рівні лише в Бундеслізі, тоді як в Лізі чемпіонів менхенгладбахці продовжують перебувати на останньому місці групи D. Як і у випадку з “Байєром” для “Борусії” зараз саме час виправляти ситуацію в Європі. Якщо це входить у їхні плани, звісно.

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”