УКР РУС

Шацьких про матч Україна – Ісландія: Є гравці, які в 19 років вже на чемпіонатах світу грають, а ми все чекаємо

6 вересня 2016 Читать на русском

Екс-нападник київського "Динамо" Максим Шацьких оцінив гру збірної України у матчі проти Ісландії.

"Поки говорити про великі зміни в збірній зарано. Так, в команді з'явилася молодь, але вони повинні притертися. В принципі, по грі – непогано. Хотілося б більше гольових моментів, але ж і створили теж чимало. Поки першим номером грати важкувато, але в той же час показали непоганий рівень футболу. Але для першої гри – досить непогано.

У порівнянні з Євро-2016 команда почала грати за іншою схемою, іншою системою. Вони більше контролювали м'яч, шукали нестандартні ходи, відчувалося, що гравці краще взаємодіють. Звичайно, проти умовних іспанців так грати буде складно.

Експеримент з Коваленком попереду? Коваленко – молодий, має швидкість, працездатність, плюс у нього була хороша підтримка в особі Сидорчука, Коноплянки, Ярмоленка. Номінально він, звичайно, не нападник, він частіше грає з глибини, але в матчі з ісландцями він виглядав непогано.

Чи робити ставку на молодь – виправданий ризик? За 20 років хлопцям. Я вважаю, що вони пройшли вже достатню школу, грали в Лізі чемпіонів, Лізі Європи. Це у нас звикли говорити: "Молодь, молодь". А хлопцеві вже 25 років, коли починати грати? Є гравці, які в 19 років вже і на чемпіонатах світу грають, а ми все чекаємо.

Щодо Коноплянки, то він зіграв нижче свого рівня, і слабкіше того, що він може показувати. Забий він пенальті, взяли б 3 очки, було б легше. Але, я думаю, він сам буде незадоволений своєю грою, і моментами, які створював.

Той малюнок гри, який з'являється у збірної України, ті зрушення, показують, що хлопці розуміють, що від них хочуть. Та й нічого складного немає в тому, що Андрій Шевченко хоче від них бачити. Просто потрібно зрозуміти це, прийняти і втілювати в життя", – сказав Шацьких.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини

Україна – Ісландія. Детальний аналіз гри від Дмитра Поворознюка