УКР РУС

Шацьких: Нинішнє "Динамо" - машина, але зараз воно "порожнє"

3 травня 2015 Читать на русском

Нападник "Говерли" Максим Шацьких поділився очікуваннями від матчу 22 туру проти свого колишнього клубу - "Динамо".

"Нічого особливого в нашій підготовці до матчу з "Динамо" не було - тренувалися у звичайному режимі, підтягували фізику, вивчали суперника. Часу для такої роботи у нас було достатньо. Ну а в неділю ввечері поїздом вирушаємо до Києва.

Нинішнє "Динамо"? Що тут скажеш - машина! Важко нам буде. Інша справа, що динамівці зараз "порожні". Точніше, були "порожніми". Напевно, тому і попросили перенести гру з нами на один день.

"Порожні" і в емоційному, і у фізичному плані - після протистояння з "Фіорентиною" було видно (як по матчу з "Шахтарем", так і по матчу з "Олімпіком"), що хлопці спустошені. Це нормальна ситуація, в якій періодично опиняється кожна команда - потрібен час, щоб футболісти зуміли знову зарядитися емоціями і силами. Але я впевнений, що в підсумку, з цим у нашого суперника проблем не буде - в "Динамо" чудово вміють відновлювати футболістів.

Якщо говорити про матчі чемпіонату України, то я не помітив у "Динамо" якогось спаду. Інша справа - матчі з "Фіорентиною", але, думаю, всі розуміють, що киянам просто дісталася команда класом вище. Тому "Динамо" і було так важко з "фіалками". Думаю, що на повторну гру у Флоренцію динамівці їхали вже трохи приреченими. Мені так здалося.

Заборона "Динамо" грати орендованим футболістам? Важко судити однозначно. Якщо футболістів віддають в оренду, то, напевно для чогось? Напевно, для того, щоб вони набиралися досвіду, зокрема досвіду таких поєдинків, як проти "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра". А їм, наскільки я знаю, навіть за дубль не можна грати, коли зустрічаємося з "Динамо". Ось це для мене незрозуміло. Дубль же якраз і існує для того, щоб люди отримували ігрову практику. Якщо футболіста віддали в оренду, значить, він не підходить першій команді. А раз так, то він повинен по повній грати всі матчі. Принаймні, за дубль - так точно.

Я не кажу, що ми будемо виходити на поле з думками про нічию - просто дивлюся на речі реально. З такими командами, як "Динамо" чи "Шахтар", ми не можемо грати у відкритий футбол. Нашим завданням в понеділок буде використовувати ті слабкості, які є в грі киян. Тільки тоді можна буде розраховувати на успіх. Нічия стане для "Говерли", звичайно ж, непоганим результатом. А якщо обіграємо "Динамо", то це буде взагалі чудово!". - сказав Шацьких.