УКР РУС

Шарпар: Керівництво "Металіста" говорить гравцям: "Куди ви подінетесь з підводного човна"

28 лютого 2015 Читать на русском

Хавбек "Металіста" В'ячеслав Шарпар прокоментував звернення футболістів харківського клубу про намір бойкотувати найближчі матчі.

"Грошей гравці не бачили останні п'ять місяців. А я - взагалі шість. Ми хочемо повернути чесно зароблені гроші. З нами некрасиво поводиться керівництво клубу. Адже коли закінчився минулий чемпіонат, нам могли сказати, що нічим платити, шукайте собі нові команди. Однак нам говорили, що все буде нормально. Борги повинні були погасити після першого збору, але не склалося. Потім були обіцянки розрахуватися після другого етапу підготовки - та ж ситуація... І, нарешті, повідомили, мовляв, дві зарплати отримаєте перед поновленням чемпіонату.

В принципі, ми готові чекати, але останні події нас дуже обурили. Вся справа в тому, що нам хочуть скоротити зарплати в чотири рази, тобто заплатити за курсом долара один до восьми. А кого це не влаштовує, як сказали керівники, "тоді нам з вами не по дорозі".

Але що найприкріше - керівники кажуть: мовляв, куди ми подінемося з підводного човна. Скажу про себе: у січні в мене була можливість виїхати грати в Азію, але мене запевняли, що жодних проблем з фінансуванням не буде. Хіба так можна чинити? Тим більше в клубі, який йде на четвертому місці і знаходиться в зоні єврокубків. У цій ситуації дуже шкода і наших уболівальників, заради яких ми граємо, і багато в чому завдяки яким команда добивається результату...

Ми написали лист керівництву клубу, звернувши його увагу на те, що через невиконання контрактних зобов'язань перед футболістами ми маємо право відмовитися їхати на найближчий матч чемпіонату проти "Динамо", - розповів футболіст.