УКР РУС

"Шарлеруа" - "Зоря". Ліга Європи. Анонс

30 липня 2015 Читать на русском

Луганська "Зоря" в рамках 3-го кваліфікаційного раунду ЛЄ в бельгійському Шарлеруа зустрічається з однойменною місцевою командою.

30 липня, 21:30. Шарлеруа, стадіон «Стад Дю П’є». Телетрансляція на телеканалі «Футбол 2», текстова онлайн-трансляція на сайті «Футбол 24»

Стан справ в командах

«Чорно-білі» досить потужно стартували в чемпіонаті України, розбивши в гостях запорізький «Металург» із рахунком 6:0. Проте вже в 2-му турі на своєму полі розійшлися «сухим» миром із «Металістом». Але, попри результат минулої гри, більшість експертів відзначає силу та швидкість «Зорі». Такої ж думки дотримується і Йожеф Сабо: «Я дивився два матчі "Зорі" в чемпіонаті, і мені дуже імпонує, як діє команда. Вона демонструє симпатичний футбол, і видно, що вона добре підготовлена ​​фізично. В їх складі є швидкісні виконавців, і виходи з оборони в атаку в них добре виходять».

Під час цього міжсезоння «Зоря» втратила декількох важливих виконавців. Зокрема пішли Віталій Вернидуб і Максим Білий, а креативний центрхав Максим Малишев вже навіть встиг дебютувати в Лізі чемпіонів. Натомість в клубі з’явилися досвідчені В’ячеслав Чечер і Михайло Сіваков. Крім того, Юрію Вернидубу вдалося зберегти Андрія Пилявського. Допомогатимуть луганцям і вихованці «Шахтаря» - Дмитро Гречишкін, а також один з найкращих нападників молодіжної команди «гірників» Артур Загорулько.

Відтак, враховуючи минулорічні битви з «Фейенордом», президент «Зорі» Євген Геллер поставив задачу вийти в груповий етап другого за престижністю європейського клубного турніру.

Проте луганських хлопців очікує досить непростий суперник – бельгійський «Шарлеруа». У складі «зебр» немає зірок, як таких. Однак дуже добре працює атакувальна ланка та фланги. Зокрема варто відзначити таких виконавців, як Кебано, Поллє і Пеннето.

Минулий сезон бельгійці завершили на 5 сходинці національної першості. А новий чемпіонат розпочався лише цього вікенду. В першому ж своєму матчі «зебри» відсвяткували перемогу над «Мускрон-Перювельз», який в минулому сезоні зайняв 13 сходинку із 16 можливих. Сам матч завершився із рахунком 2:1, а голи у складі «Шарлеруа» забивали вищезгаданий Кебано з пенальті та Марк. Щоправда був і третій гол у виконанні «зебр», проте в свої ворота – таким нехитрим чином відзначився Деваст.

В Лізі Європи «бельгійський Спортінг» стартував набагато раніше – з другого раунду. Їхнім суперником був ізраїльський «Бейтар», якого «зебри» просто з’їли (5:1 в першому домашньому матчі, проте слід відзначити, що «Бейтар» догравав вдев'ятьох, та 4:1 на виїзді.  

Більше інформації про бельгійський клуб Ви знайдете в нашому спеціальному матеріалі.

Історія протистоянь

Бельгійські та українські клуби досить часто зустрічаються між собою в різноманітних міжнародних турнірах. Відразу ж згадується минулорічне протистояння «Дніпра» та «Брюгге».  Проте в тому сезоні був ще один поєдинок між Україною та Бельгією. В груповому етапі ЛЄ грали між собою «Металіст» і «Локерен» - тоді в обидвох матчах мінімально тріумфували «триколори».

Вперше ж за роки Незалежності бельгійці з українцями зустрілися в сезоні 1992/93. Тоді «Андерлехт» досить легко розібрався з київським «Динамо» - 7:2 за сумою двох матчів. Зазнали невдачі і підопічні Олега Блохіна 2 роки тому у грі з «Генком». Однак були і успіхи киян в протистоянні з бельгійськими командами. Зокрема в 2010 році в 3-му відбірковому раунді ЛЧ «синьо-білі» розгромили «Гент» - 6:1 за сумою двох матчів.

Також слід відзначити сезон 2002/2003, коли донецький «Шахтар» лише в серії пенальті поступився «Брюгге» в рамках 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. До слова, основний час обох протистоянь завершився із рахунком 1:1. Проте вже в 2009 році в груповому етапі ЛЄ «гірники» беруть реванш.

Судді

На матчі «Шарлеруа» - «Зоря» працюватиме бригада з Румунії. Головним арбітром зустрічі призначено Раду Петреску. Йому допомагатимуть Володимир Урзіка, Мірча Грігоріу (асистенти) та Хоратіу Феснік (4-й арбітр).

Відзначимо, що раніше 32-річний рефері в ролі головного не перетинався в єврокубках з українськими клубами.

Коментарі тренерів напередодні

Юрій Вернидуб:

«Ми постійно нагадуємо хлопцям про минулорічні баталії проти "Фейєнорда" і говоримо, що зараз потрібно виступити принаймні не гірше. Думаю, для цього є всі передумови, хоча ми прекрасно розуміємо, що прохідних матчів не буде. Але найважливіше - не повторити минулорічних помилок. Наші гравці стали професіоналами, і ті промахи підуть їм тільки на користь».

Феліс Маззу:

«Зоря» - дуже швидка команда, яка грає в комбінаційний футбол. Це більш високий калібр, аніж "Бейтар".

Крім того, рівень українського чемпіонату дійсно високий. Просто подивіться, як грає "Динамо", "Шахтар" і "Дніпро" на європейській арені. "Зоря" попередній сезон завершила на четвертому місці, слідом за вищевказаними командами. А це говорить багато про що».

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Шарлеруа»: Пеннето – Марінос, Н’Ганга, Мартос, Деваст – Гальвес Лопес, Стеванс, Марк, Ндонгаля – Кебано – Поллєт

«Зоря»: Шевченко – Каменюка, Пилявський, Сіваков, Опанасенко – Ліпартія, Гречишкін – Караваєв, Маліновський, Хомченовський – Будківський

Андрій Шляхтін, Футбол 24