УКР РУС

Шарій: З таким відношенням до чемпіонату "Шахтар" може і друге місце втратити

14 квітня 2014 Читать на русском

Відомий форвард-рекордсмен вищої ліги 90-х аналізує у розмові з "Футболом 24" поразку "Шахтаря", нічию "Динамо" та інші найцікавіші події 25 туру.

- Іване Григоровичу, ваша рідна команда обіграла чинних чемпіонів України, створивши головну сенсацію вікенду. В чому причини успіху "Ворскли"?

- Це не така вже й гучна сенсація, як її припідносять. Вже кілька останніх років "Ворскла" грає із "Шахтарем" нарівні. В Донецьку "гірники" ще перемогли, а ось у Полтаві ворскляни проявили себе з найкращого боку. "Ворскла" продемонструвала, що вміє грати, тут достатньо кваліфікованих виконавців. З боку "Шахтаря", до того ж, була недооцінка. Вийшли з такими шаленими зарплатами, але на полі просто відбували номер. І це при тому, що гра була за три золоті очки! Я не розумію цих футболістів. З таким відношенням до чемпіонату "Шахтар" може і друге місце втратити.

- Йожеф Сабо після цього матчу назвав гравців "Шахтаря" зазомбованими...

- Я ж так і сказав. Вийшли і не знали, що з "Ворсклою" робити. Вже й поле в нормальному стані було. А справа в тому, що зірки "Шахтаря" сидять і думають про Лігу чемпіонів. Чемпіонат України для них другорядний.

- Тим часом "Дніпро" на характері вирвав перемогу у запорізького "Металурга". Чи вважаєте дніпрян головним фаворитом у боротьбі за чемпіонство?

- Ще зарано так казати. У "Дніпра" є матч з "Металістом", є виїзд у Полтаву. Тому буде напружена боротьба до останнього туру. Скоріш за все, у перегони також втрутиться "Динамо". Не відкидаю такого варіанту, що доля золотих медалей вирішиться в заключному турі.

- У чемпіонаті відкрився ще й "другий фронт": за путівку в єврокубки борються "Ворскла", "Зоря" і донецький "Металург". На кого ставите?

- Якщо по грі, то фаворит - "Ворскла". Полтавці показують той рівень, який годиться для Ліги Європи. Але тут також боротьба триватиме до останнього туру. До речі, навіть Луцьк може втрутитися при певних обставинах.

- Центральний матч туру пройшов у Львові. Де припустилося помилок "Динамо", яке не зуміло втримати переможного рахунку?

- Рівень футболу зараз такий, що і "Ворскла", і "Карпати" демонструють дуже хорошу гру. У львів'ян - самобутня і непоступлива команда, я це давно кажу. Так, бувають певні спади - у колективі багато молодих футболістів. Але головне, що є характер. В УПЛ маємо змогу бачити такі ігри, що ніхто з фаворитів не знає, де загубить очки. Нічия "Карпат" з "Динамо" - це не сенсація. Я переконаний, що Львів посідає не те місце, на яке заслуговує. Бачу "Карпати" у топ-шістці, у боротьбі за єврокубки.

- "Металіст" перервав семиматчеву смугу без перемог. Тепер, після такого позитивного психологічного імпульсу, все в них піде на лад?

- Давайте пригадаємо нещодавній матч "Металіста" з "Говерлою", коли Харків на останніх хвилинах забив чистий м'яч, але в нього відібрали перемогу. Хіба там був офсайд? Що це за арбітри такі? Якби тоді "Металіст" взяв три очки, настрій був би зовсім інший. І я не впевнений, що згодом "Динамо" і "Шахтар" так легко здолали б команду Рахаєва. Якщо в наступному турі "Металіст" переможе "Зорю", то ще зможе поборотися за призові місця.

- Найкращі гравці 25 туру за версією Івана Шарія...

- Форвард "Зорі" Яннік Болі вже не перший тур грає прекрасно. "Карпати" - півкоманди назвав би (Сміється). Ну і з "Дніпра" варто відзначити Селезньова. Він мав забивати значно раніше, але не здавався, тож таки досягнув мети.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87