УКР РУС

Шарій: Так, як "Металіст", команду Луческу в Україні не "пресував" ніхто

29 квітня 2013 Читать на русском

Експерт "Футболу 24", а в минулому - автор трьох рекордів української вищої ліги прокоментував нічию "Шахтаря" з "Металістом", зробив комплімент "Динамо" і зрадів поверненню Кварцяного у "Волинь".

- Іване Григоровичу, які ваші враження від центрального матчу 26 туру?

- Вдалася цікава, хороша, напружена гра. "Металіст" продемонстрував, що є гідним суперником для донеччан. І хоча команда Луческу з усіх сил старалася, могли виникнути різні варіанти. Боротьба була безкомпромісною, тому всі кулуарні розмови і підозри я категорично відкидаю.

- Було відчуття, що так, як "Металіст", команду Луческу в Україні не "пресував" ще ніхто. Погоджуєтеся?

- Так, погоджуюся, харків'яни "пресували". В окремих епізодах "Металіст" переважав "гірників". Але знову ж таки не можна сказати, що це трапилося, бо, мовляв, "Шахтар" грав з "опущеними рукавами". На поєдинок прийшов повний стадіон, тож підопічні Луческу не мали морального права поступитися.

- Андрій Воробей переконаний, що другий гол Девіча відмінили несправедливо. А ви?

- Так-так, це абсолютно чистий гол, з боку Харкова не було порушення - П'ятов вдарився сам. Позиція судді мені в цьому моменті незрозуміла.

- "Динамо" у свою чергу відчепило від боротьби за Лігу чемпіонів команду Рамоса. На ваш погляд, чому "Дніпру" вкотре забракло сил, щоб не те що за друге місце боротися, а хоча б за п'єдестал?

- Бувають матчі, коли потрібно не грати, а битися в хорошому розумінні цього слова. А дніпряни, як я помітив, дозволяли собі не вступати в ті чи інші ігрові епізоди. Коноплянка, наприклад. Не увімкнувся в епізод, пішла контратака і "Динамо" забило гол. От Київ - зовсім інша команда. Кожен гравець "Динамо" вийшов з величезним бажанням. "Дніпро" ж хотів перемогти малою кров'ю. Бойовитості бракує команді Рамоса. Майстерність то є, але її потрібно підкріпити морально-вольовими якостями.

- На дні турнірної таблиці - своя інтрига. Поразка "Говерли" і перемога "Карпат" збільшила відрив між цими клубами до восьми очок. То що, команді Севидова пора пакувати валізи в першу лігу?

- "Говерлі" потрібно було вигравати домашній поєдинок... Звичайно, боротися потрібно до останнього, але шанси ужгородців на виживання вкрай низькі.

- Вчора з'явилася інформація, що Віталій Кварцяний повертається у "Волинь". А ви нудьгували без Віталія Володимировича?

- Поки не було Кварцяного, "Волинь" змінилася, стала дещо іншою. При ньому команда билася, вигризала очки, а от прийшов Дем'яненко і послабив віжки. Футбол такого не пробачає, тому очікую повернення Кварцяного з оптимізмом.

Розмовляв Олег Бабій

Тwitter автора - @Gullit_87