УКР РУС

Шарій: Гравці підвели Блохіна, але йти через це у відставку не варто

20 травня 2013 Читать на русском

Експерт "Футболу 24", відомий у минулому форвард і рекордсмен української вищої ліги, аналізує головні події 29 туру УПЛ.

- Іване Григоровичу, померла головна інтрига чемпіонату: "Металіст" йде у Лігу чемпіонів, а "Динамо" змушене вдовольнитися безпрецедентним для себе третім місцем...

- Рано чи пізно це мало статися. Я в цьому не бачу жодної несподіванки. "Металіст" був значно цікавіший за грою, ніж кияни. А те, що ми побачили вчора у Сімферополі - зовсім не київська гра. Блохін має рацію, коли каже, що у нього підбір виконавців - не той. Йому потрібен час, щоб зробити "свою" команду.

- Побутує думка, що після такого провалу Олегу Володимировичу варто піти у відставку. Ви - проти?

- Справді, "Таврія" була далеко не в найкращих кондиціях, проте й таку команду "Динамо" не спромоглося обіграти. Але скільки у Блохіна було часу на роботу з командою? Кілька місяців! Розумію його стан - він програвати не любить, тому десь, можливо, погарячкував. Його підвели гравці.

- "Шахтар" тим часом ледь не зганьбився у Запоріжжі. Що це було?

- Розумієте, "Шахтар" - вже давно чемпіон. Десь не та самовіддача була, наїлися донеччани футболу. От у середу в Кубку зовсім інша гра буде. Побачите!

- Олег Таран, як і обіцяв після красивої перемоги над "Карпатами", подав у відставку. Зрозуміло, що такий фахівець довго без роботи не сидітиме. В якому клубі бачите Тарана?

- Не знаю, що там в них сталося... Це особисті справи самого "Кривбасу". Від такої відставки постраждає саме "Кривбас", а не Таран. Олег Анатолійович прийняв команду після Кварцяного, коли справи йшли не найкращим чином, і зробив з неї серйозний колектив. Вважаю "Кривбас" головним відкриттям цього чемпіонату.

- А чи міг би Таран очолити, скажімо, "Дніпро" - замість Рамоса?

- Я переконаний, що Рамосу дадуть ще один шанс. Все-таки "Дніпро" демонстрував дуже хороший футбол, і лише навесні щось пішло не так - гравці дозволяли собі грати не в повну силу, бракувало самовіддачі, пішли промахи. Сподіваюся, що в новому сезоні "Дніпро" фінішує хоча б у трійці. Хуанде Рамос - хороший тренер. Він не винен, що Лаштувка припускається ляпів.

- "Говерла" таки вилітає. Заслужено?

- А що "Говерла"? Ну зіграли кілька хороших матчів, але цього недостатньо. Потрібно в кожній грі демонструвати результат.

- Матчі останнього туру пройдуть без жодної турнірної інтриги. Звідки особисто ви черпатимете стимул, щоб дивитися такий футбол?

- Дійсно, інтриги вже нема. З нетерпінням очікую на фінал Кубка України. Звичайно, що й 30 тур перегляну. Нехай футболісти б'ються за честь клубу, за престиж. Цього фактору ніхто не скасовував.

Розмовляв Олег Бабій

Тwitter автора - @Gullit_87