УКР РУС

Шарій: "Динамо" потрібно увесь час грати в меншості. Без Ідейє це була зовсім інша команда

1 жовтня 2013 Читать на русском

Експерт "Футболу 24" похвалив команду Блохіна, захистив полтавських уболівальників, розкритикував "Шахтар" і підбив підсумки всього 11 туру.

- Іване Григоровичу, маємо нову зливу незадоволення арбітражем. Людей у чорному критикували Блохін, Маркевич, Пучков. У Львові дуже сумнівне пенальті поставили у ворота "Таврії". В якому з матчів ви помітили найбільшу несправедливість?

- Одразу скажу, що матчу "Карпат" з "Таврією" я не бачив. Щодо Блохіна... Ідейє вдарив опонента? Вдарив! Отже, вилучення заслужене. Курилов не отримав другої жовтої? Я цього моменту не пригадую. Можливо, і заслуговував гравець "Ворскли" на вилучення. Не беруся судити.

- Кілька турів тому ви запевняли, що "Динамо" от-от почне грати, легіонери адаптуються. Але проблеми з грою нікуди не зникли, до того ж, маємо кричущі порушення дисципліни, що, вочевидь, свідчить про поганий мікроклімат в колективі...

- Не можу сказати, що "Динамо" в Полтаві грало погано. Без Ідейє вони узагалі почали діяти ще краще і злагодженіше. Помилки, звичайно, ще є - у захисті непорозуміння, воротарські ляпи. Але назагал мені гра "Динамо" сподобалася. Таке враження, що киянам увесь час треба грати в меншості (Сміється).

- Що скажете про полтавську торсиду, яка прагнула почастувати Блохіна біляшами?

- Полтавських уболівальників знаю дуже давно. Вони - об'єктивні люди. А те, що один дурник кинув у тренера чимось... В сім'ї, як то кажуть, не без виродка. Може він нанюхався чогось або пива перепив. Справжні полтавські уболівальники Блохіна поважали завжди.

- "Шахтар" зіграв унічию з "Металургом". Сенсація?

- І так. і ні. Починаєш звикати до того, що "Шахтар" на Лігу чемпіонів виходить з одним зарядом на гру, а на чемпіонат України - зі зовсім іншим. Напевно, "гірники" покладалися на статистику зустрічей з "Металургом" - даремно це робили. "Металург" - хороша команда, кількома днями раніше дала справжній бій "Динамо". У півсили її не обіграєш. "Шахтар" ще повинен радіти, що не програв - у доданий час все могло закінчитися для команди Луческу катастрофічно.

- "Металіст" заледве впорався з аутсайдером. Перший тривожний дзвіночок? Адже для чемпіонства необхідно не лише перемагати прямих конкурентів, але й брати "свої" очки...

- Не думаю, що це якийсь дзвіночок. Давайте почнемо з того, що Запоріжжя зіграло дуже класно. "Металісту" було важко, але вони виграли у хорошого суперника з рахунком 3:2. Тут спрацював старий бразильський принцип: "Ви нам заб'єте, скільки зможете, а ми вам - скільки захочемо".

- "Іллічівець" поступається втретє за останні чотири тури. Криза?

- У Павлова молода команда. Скоріш за все, "Говерлу" вони недооцінили. Мовляв, що з них взяти? От і поплатилися. В кожній грі дуже важливим є настрій футболістів.

- Центральний матч туру відбувся у Дніпропетровську. Чи відповідала гра високому статусу?

- Непоганим вийшов матч. Було помітно, що "Дніпро" краще підготувався до цього поєдинку, гравці Рамоса мали свіжіший вигляд. Та й лава запасних у "Дніпра" довша. Тому результат - закономірний.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87