УКР РУС

"Шапекоенсе" змінив емблему, увіковічнивши загиблих футболістів та перемогу в Копа Судамерікана

9 грудня 2016 Читать на русском

Бразильський клуб вирішив змінити емблему, де віддав честь загиблим в авіакатастрофі.

Редизайн спричинений двома нещодавніми подіями: авіакатастрофою команди в Колумбії та перемогою в Копа Судамерікана. Додали дві зірки. Одна над зеленою основою, а інша в літері F.

У клубі так пояснили зміни:

"Перша зірка присвячена перемозі "Шапекоенсе" в Копа Судамерікана. Вона біла, що символізує мир. Це світ, який віднайшли наші вічні чемпіони. Крім того, білий колір символізує світло, яке буде вести нас вперед.

Друга зірка всередині літери F, яка означає "футбол" – це тонкий, але ефективний спосіб увічнити тих, хто присвятив своє життя "Шапекоенсе".

Нагадаємо, що 29 листопада бразильська команда "Шапекоенсе" розбилась на літаку по дорозі на фінал Копа Судамерікана. 9 футболістів не полетіли трагічним рейсом. Збірна Аргентини 20 днів тому користувалась літаком, на якому розбилась команда "Шапекоенсе". Авіакатастрофа "Шапекоенсе": уточнено кількість пасажирів літака і загиблих. З'явилось відео, як рятувальники витягнули з уламків літака 6-го вцілілого – 3-й гравець "Шапекоенсе" бореться за життя (18+). Фред, Тайсон, Дентінью і Бернард відреагували на авіакатастрофу "Шапекоенсе". Загинув екс-хавбек "Атлетіко" Клебер Сантана. Син головного тренера не полетів з командою, бо забув паспорт. З’ясувалося, що літаку забракло палива.

"Шапекоенсе". Що потрібно знати про клуб з Шапеко

7 найбільших авіакатастроф футбольних команд