УКР РУС

Шальке без Коноплянки обіграв Вольфсбург і вийшов у півфінал Кубка Німеччини

7 лютого 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Шальке переміг Вольфсбург у матчі 1/4 фіналу Кубка Німеччини. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Останнім півфіналістом Кубка Німеччини став Шальке. "Кобальтові" долучилися до Баварії, Байєра та Айнтрахта після того, як у домашньому матчі обіграли Вольфсбург.

Єдиний і переможний гол Шальке організував вже на 10-ій хвилині, коли Бургшталлер скористався пасом П'яци, конкурента Коноплянки, і реалізував вихід на побачення із голкіпером. До слова, український легіонер увесь матч провів на лаві запасних.

Шальке: мінімальні зусилля – максимальний результат

Суперники підходили до сьогоднішнього матчу із кепським настроєм, адже попередній вікенд у Бундеслізі не змогли занести собі до активу. Вольфсбург в рідних стінах втратив очки із Штутгартом, який веде боротьбу за виживання. А Шальке, попри рідкісний гол Коноплянки, узагалі програв Вердеру і впав аж на 5-ту позицію, пропустивши усіх головних конкурентів за винятком Айнтрахта.

Проте Кубок Німеччини, тим паче, на такому серйозному етапі, як чвертьфінал, – це зовсім інший турнір. Господарі поля реалізували перший же небезпечний момент у матчі. Марко П’яца, який з’явився у старті замість Євгена Коноплянки, видав класний і, що найголовніше, вчасний пас на хід Бургшталлеру, який уникнув офсайдної пастки, домчав до штрафного майданчика Вольфсбурга, витримав паузу і покотив у дальній кут воріт.

Далі ж господарі поля віддали ініціативу гостям, намагаючись надзвичайно зібрано грати у відборі і в обороні, щоб підловити суперника смертельною контратакою. Сказати, що Шальке робив це без огріхів, не повернеться язик.

Слабкий рівень Вольфсбурга

"Кобальтові" – далеко не безгрішні. Але Вольфсбургу забракло майстерності, класу, а в деяких моментах і фарту, щоб зрівняти рахунок. А шанси у "вовків" таки були!

На 24-ій хвилині Мехмеді небезпечно подавав-пробивав зі штрафного – якби не вчасний сейв Ферманна, м’яч обов’язково влетів би у дальній кут. А буквально через 20 секунд вже поперечка врятувала господарів після дальнього удару Маллі.

Коли ж до закінчення основного часу матчу залишалося 6 хвилин, у штрафному майданчику Шальке виникла справжня пожежа, до якої призвела подача Арнольда зі штрафного. Зрештою, Горецка виніс м’яч практично з лінії воріт.

Конкуренти Коноплянки отримали шанс

Українець не потрапив до стартового складу, але були сподівання на те, що Марко П’яца не увійде у гру, тож Коноплянка отримає свій шанс у другому таймі. Проте вже в дебюті поєдинку хорват відзначився красивим асистом на Бургшталлера, а через дві хвилини після взяття воріт небезпечно пробивав у дальній кут – не влучив. Далі ж Шальке відмовився від явної гри на атаку, тож П'яца відійшов у затінок.

Знову увімкнувся лише в районі 70-ї хвилини, коли здійснив парочку загострювальних рейдів до штрафного майданчика Вольфсбурга. Тедеско, однак, не дав змоги П'яці розвинути успіх – на 76-ій хвилині його замінив Седрік Тойхерт. Вінгер молодіжної збірної Німеччини прийшов у Шальке із Нюрнберга під час цього трансферного вікна і сьогодні, власне, дебютував у синій футболці. Нічим особливим не запам’ятався.

Ну а українських вболівальників повинна гріти думка, що Коно залишився у запасі не просто так. Вже у суботу на Шальке очікує надскладний виїзд у Мюнхен до Баварії. І ось там Коноплянка знадобиться з перших хвилин – сповнений сил і гольового голоду.

Кубок Німеччини, 1/4 фіналу

Шальке – Вольфсбург – 1:0

Гол: Бургшталлер, 10