УКР РУС

Шальке поступився Баварії, Коноплянка відіграв кінцівку матчу

10 лютого 2018 Читать на русском

Шальке програв Баварії в 22 турі німецької Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Лєвандовскі на 6 хвилині вивів Баварію вперед, а в середині першого тайму Ді Санто відновив рівновагу. Ще до перерви Мюллєр забив переможний гол імені Ральфа Ферманна – голкіпер Шальке в другому турі поспіль припускається жахливої результативної помилки.

Баварія продовжила свою переможну серію, набрала 56 очок і зберегла комфортну перевагу над переслідувачами, а Шальке з 34 пунктами розмістився на 6 місці в турнірній таблиці.

Євген Коноплянка на 77 хвилині вийшов на поле замість Франко Ді Санто, але врятувати свою команду від поразки не зумів.

Баварія – Шальке – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Шальке намагався зіграти з Баварією на рівних

Гості з перших хвилин відмовилися від гри другим номером і спробували нав'язати Баварії свої атаки. Доменіко Тедеско не дарма наситив передню лінію "справжніми" форвардами, пожертвувавши Харітом і Коноплянкою. Шальке організував декілька достатньо якісних шансів. Як і Баварія, яка прийняла пропозицію зіграти у відкритий футбол. До кінця першого тайму суперники створили багато гольових моментів і завдали на двох 16 ударів по воротах.

Загалом, можна сказати, що Шальке зумів представити себе на рівні лідера чемпіонату. Навіть по перерві, коли гра стала пріснішою. Однак "кобальтові" реалізували тільки один зі своїх шансів, а господарі – два (чи не пора Ферманну випробувати на зручність лаву запасних). Баварія ледь не кожну атаку зусиллями Лєвандовскі завершувала акцентованим ударом, гельзенкірхенцям ж через відсутність нападника такого рівня це вдавалося не завжди.

У центрхавів Шальке не пішла гра

Майєр провів поганий матч. Макс лише віддалено нагадував самого себе, багато помилявся і не встигав за суперниками. Баварія вийшла на гру з атакувальним трикутником у центрі поля, який замучив 22-річного хавбека Шальке. Тут потрібно розуміти, що в сьогоднішній схемі на нього занадто багато було покладено, і цю невдачу Майєр може сміливо розділити з тренером.

Борусія Д без Ярмоленка перемогла Гамбург, Батшуаї продовжив забивати

Літній новачок Баварії Горецка також неоднозначно провів свій мабуть останній матч на "Альянц-Арені" в ролі гостя. Леон традиційно через центр розганяв гострі атаки Шальке, але в завершальній стадії відверто провалювався: то останній пас вчасно не віддасть, то промахнеться повз м'яч у гольовому епізоді, то поспішно штурхне "круглого" з перспективної позиції мимо воріт. Горецка відіграв нормально, але не таким його чекають влітку у Мюнхені.

Гравець матчу – Томас Мюллєр

В активі Томаса – красивий "розумний" гол і потужний дальній удар, який допоміг відзначитися Лєвандовскі. Роберт також міг би отримати це звання, але забагато "запоров".

Цікаві факти

– Давід Алаба – наймолодший іноземний гравець, який зіграв у 200 матчах Бундесліги. Крім того, сьогодні австрієць відзначав 8 років з моменту свого дебюту за Баварію.

– Роберт Лєвандовскі забив у кожному з 11 домашніх матчів Баварії в цій першості. Раніше таке досягнення підкорилося тільки його нинішньому наставнику Юппу Хайнкесу.

– Томасу Мюллєру знадобилося лише 275 матчів у Бундеслізі, щоб здобути 200 перемог, – найкращий результат в історії.

– Баварія непереможна на "Альянц-Арені" протягом 33 матчів.

Німеччина. Бундесліга, 22 тур

Баварія – Шальке – 2:1

Голи: Лєвандовскі, 6, Мюллєр, 36 – Ді Санто, 29