УКР РУС

"Шальке" переміг "Інгольштадт" завдяки голу новачка, "Борусія" Д здолала "Вердер"

21 січня 2017 Читать на русском

У 17 турі Бундеслізі по три пункти здобули дортмундська "Борусія", "Хоффенхайм", "Вольфсбург" та "Шальке".

Дванадцятий "Аугсбург" зустрічав п’ятий "Хоффенхайм". Якщо перший тайм закінчився "насухо", то на 47 хвилині тезка знаменитого композитора, Вагнер, переграв Марвіна Хіца та забив десятий м’яч у сезоні. Через трохи Крамаріч встановив кінцевий результат. Таким чином "селяни" з 31 очком виходять на високе третє місце! "Аугсбург" перебуває на тринадцятому.

У Бремені вже на п’ятій хвилині Шюррле використав побачення з воротарем Дробни. До слова, гол Андре дуже схожий на м’яч Вагнера "Аугсбургу". Наприкінці першого тайму чеський воротар грубо зіграв проти кришталевого Ройса, за що був нагороджений арбітром Зібертом прямою червоною карткою. На 59 хвилині "музики", обезкровлені втратою голкіпера, забили диво-гол! Бартельсу вдався класний прохід мало чи не з центру поля, при цьому півзахисник технічно прокинув "шкіряного" поміж ніг Гінтеру. Тухель кинув у бій Герреро та Дембеле. Відразу після цієї подвійної заміни "Борусія" в обличчі Піщека забила вдруге. Отож, без Обамеянга Дортмунд виходить на четверту сходинку. У 18 турі "жовто-чорні" гратимуть проти "Майнцу".

"Вольфсбург" протистояв "Гамбургу" вже без проданого до ПСЖ Юліана Дракслера. Клуб з півночі в разі перемоги наздоганяв би "вовків" за набраними очками. Тренер господарів Валерієн Ісмаєль поставив до старту новачків Юнуса Маллі (екс-виконавець "Майнцу") та Нтепа ("Ренн"), а Ріхедлі Базур ("Аякс") залишився на лаві для запасних. На 23 хвилині Мтеп після чудового сольного проходу створив момент для Гомеса, але Маріо пробив вище воріт. До 34 хвилини опорний півзахисник "Гамбурга" Екдаль встиг награти на дві жовті картки. На 83 хвилині Гомес таки викоритав асист новачка Нтепа – 1:0. Нини "Вольфсбург" – дванадцятий.

Останній в таблиці "Дармштадт", який за моментами повністю програв перший тайм "жеребцям", зумів до свистка на перерву втримати свої ворота "сухими". В другій половині зустрічі глядачі теж не побачили голів. Артем Федецький за грою спостерігав з лави для запасних.

Перший тайм у Гельзенкірхені видався відверто нудним та сонним. На початку другої половини гри наставник "кобальтових" Вайнцирль кинув у бій австрійського нападника Гвідо Бургшталлера. Нагадаємо, що нещодавно 27-річний форвард чимало забивав в другій Бундеслізі, виступаючи за "Нюрнберг". Наприкінці матчу свіжий Авіджай після грубої помилки опонента з кількох метрів не використав чудовий шанс.Однак в компенсований час Бургшталлера подарував "Шальке" вікторію! Наш Коноплянка вийшов на поле за шість хвилин до кінця основного часу. Наразі "кобальтові" дев’яті. В наступному турі "Шальке" гратиме з "Айнтрахтом".

Чемпіонат Бундесліга, 17 тур

"Аугсбург" – "Хоффенхайм" – 0:2

Голи: Вагнер, 47, Крамаріч, 64

"Вердер" – "Борусія" Д – 1:2

Голи: Бартельс, 59 – Шюррле, 5, Піщек, 71

Вилучення: Дробни ("В"), 39

"Вольфсбург" – "Гамбург" – 1:0

Голи: Гомес, 83

Вилучення: Екдаль ("В"), 34

"Дармштадт" – "Борусія" М – 0:0

"Шальке" – "Інгольштадт" – 1:0

Голи: Бургшталлер, 90+2