УКР РУС

Шальке втримав перемогу над Хоффенхаймом, хоча вкотре підсів наприкінці матчу

17 лютого 2018 Читать на русском

Шальке переграв Хоффенхайм в 23 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Шальке краще розпочав матч і закономірно відкрив рахунок, коли Керер відзначився після розіграшу кутового. Господарі продовжили володіти ініціативою, що вилилося в другий забитий м'яч – Емболо змусив помилитися Фогта.

У другому таймі "кобальтові" знову підсіли та мусили відбиватися від гострих атак Хоффенхайма. На 78 хвилині гості скоротили відставання зусиллями Кадержабека та Крамаріча, але врятувати нічию не зуміли.

Шальке – Хоффенхайм – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, Шальке набрав 37 очок і піднявся на 5 місце Бундесліги, а Хоффенхайм з 31 балом залишився в середині в турнірної таблиці.

Нагадаємо, що Євген Коноплянка пропускав цей матч за станом здоров'я.

Стандарти Шальке створили Хоффенхайму проблеми

Юліан Нагельсманн перед матчем говорив про те, що проти Шальке необхідно максимально обмежити кількість стандартів на своїй половині поля. Добре виконати це завдання його підопічні не зуміли – гельзенкірхенці подали чимало штрафних і кутових.

Наставник Хоффенфайма не дарма акцентував на цьому увагу – навіси Каліджурі створювали небезпеку у володіннях гостей. Один з корнерів призвів до першого взяття воріт Бауманна. Чергову подачу зінсхаймці винесли прямо на голову Горецки, а той верхом перевів м'яч на Керера, якому залишалося просто "кивнути" в площину.

Доменіко Тедеско – несподіваний тренер Шальке, поліглот, який у захваті від трансферу конкурента Коноплянки і був кращим за Нагельсманна

Хоффенхайм не впорався з високим пресингом Шальке

Колектив Доменіко Тедеско в першому таймі дуже високо зустрічав суперника. Бургшталлєр і Емболо постійно курсували між трьома центрбеками Хоффенхайма, не дозволяючи їм вільно виходити з оброни. Через те до перерви гості масовано не могли перейти центр поля, не могли побудувати атаку.

Ді Санто та фланги Шальке активно підключалися до цього пресингу. "Кобальтові" могли отримати дивіденди вже на 14 хвилині, коли Шопф та Емболо на правій бровці залишили ні з чим трьох опонентів, і швейцарець реалізував вихід сам на сам з голкіпером. Тоді завадив офсайд, але на 28 хвилині Шальке все ж отримав винагороду – капітан Хоффенхайма Фогт не витримав тиску та грубо помилився, вивівши Емболо на порожні ворота.

Головні схеми Доменіко Тедеско в Шальке, роль і перспективи Євгена Коноплянки в кожній з них

Шальке знову підсів наприкінці матчу

"Кобальтові" до певного моменту дуже класно діяли у відборі, не підпускали суперника до власного штрафного майданчика. Високий пресинг – далі Хоффенхайм накривала друга хвиля відбору: Стамбулі, Горецка, Шопф вигризали все на безпечній відстані від воріт Ферманна.

Однак проблема в тому, що гравців Шальке не вистачає на 90 хвилин такого футболу Доменіко Тедеско. В багатьох матчах після зимової перерви в його підопічних проблема – після 60 хвилини вони зупиняються. Так було з Лейпцигом (пропущені на 69' і 71' – поразка), з Ганновером (пропущений на 86' – нічия), з Вердером (пропущені на 79' і 90+3' – поразка). Так було й сьогодні, але Хоффенхайм трішки не дотиснув "синіх".

Юліан Нагельсманн – оцінений у 400 млн євро тренер нової ери, який грав проти своїх підопічних і озброєний наукою

Цікаві факти

– Це було протистояння наймолодших тренерів Бундесліги: Юліану Нагельсманну – 30, Доменіко Тедеско – 32.

– Шальке не програє в 7 домашніх матчах проти Хоффенхайма поспіль.

– Хоффенхайм у цьому сезоні Бундесліги пропустив 37 голів – стільки ж, як за весь минулий.

– Ральф Ферманн зіграв 150 матч за Шальке в Бундеслізі.

Німеччина. Бундесліга, 23 тур

Шальке – Хоффенхайм – 2:1

Голи: Керер, 11, Емболо, 28 – Крамаріч, 78