УКР РУС

Шальке мінімально переміг Герту, Коноплянка відіграв декілька хвилин

3 березня 2018 Читать на русском

Шальке здобув важку перемогу над Гертою в 25 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Єдиний гол у зустрічі на 37 хвилині забив П'яца. Каліджурі прострілив з правого флангу в центр штрафного майданчика, Ді Санто пропустив м'яч, а хорват випередив Пекаріка та проштовхнув "круглого" в сітку.

У другому таймі Герта створила достатньо небезпечних моментів, але відігратися не зуміла. Шальке здобув третю поспіль перемогу, набрав 43 очки та вийшов на друге місце Бундесліги.

Відзначимо, що Євген Коноплянка розпочав матч на лаві запасних, а на 89 хвилині замінив Макса Майєра. Результативними діями українець відзначитися не встиг.

Шальке знову ледве втримав перевагу

Шальке вже привчив до того, що забиває швидкий гол, деякий час контролює ситуацію, а в останній третині матчу глибоко сідає та грає на відбій. Так відбувається, за винятком окремих випадків, щогри: десь вдається втримати результат, десь ні. Тільки минулого туру раннє вилучення Кора полегшило життя Гельзенкірхена проти Байєра.

Сьогодні був класичний сценарій, який завершився важкою перемогою "кобальтових". Ідея зі швидким голом не пройшла (Герта вистояла бліцкріг), але в першому таймі Шальке все ж здобув перевагу завдяки голу П'яци. А в другому її відстояв, вкотре з проблемами. Не втомлюємося повторювати, що гравців Шальке не вистачає на весь матч інтенсивного футболу Доменіко Тедеско.

Після перерви Шальке взагалі не думав про атаку – 0 ударів протягом других 45 хвилин. Герта тиснула, передня лінія гостей створювала моменти, Калу та Лекі виходили на ударні позиції. Господарів врятували невдачі берлінців у завершальній стадії атак та надійна гра Ферманна. Тедеско намагався підсилити редути, кількісно наситити середину поля, замінивши обох форвардів на хавбеків. Перемога на волосині, не на класі та без запасу.

Коноплянка є не першим і навіть не другим вибором Тедеско

У схемі 3-4-1-2 українець претендує на позицію лівого форварда. Зазвичай там грає Бургшталлєр, але сьогодні Гвідо пропускав матч через дискваліфікацію. Проти Герти в старті зліва в атаці вийшов не Коноплянка, а П'яца. Хорват ще й дуже непогано відіграв, що погіршує перспективи Євгена на наступні матчі. Він мобільніший і менше прив'язаний до флангу, а сьогодні забив вирішальний гол.

Коли П'яца зморився і з'явилася необхідність освіжити команду, головний тренер випустив Шопфа, оскільки розумів, що Коноплянка не виконає необхідної для оборони роботи. Євген вийшов на останні декілька хвилин – це була лише стратегічна заміна. Можливо, українець не повністю відновився після недугу, але його конкуренти ефективно працюють і не дають Євгену шансу повернутися в основу.

Коноплянка "в зоні ризику" – чому українець може покинути Шальке влітку

Гравець матчу – Ральф Ферманн

Капітан Шальке відпрацював на високому рівні, завдяки чому його команда набрала три очки. Сейви та вчасні виходи на м'яч – за такої гри в глибокій обороні надійність Ферманна вийшла на перший план.

Німеччина. Бундесліга, 25 тур

Шальке – Герта – 1:0

Гол: П'яца, 37