УКР РУС

"Шальке" – "Баварія". 2 тур Бундесліги. Анонс

9 вересня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс центрального матчу 2 туру німецького чемпіонату, в якому нова команда Євгена Коноплянки спробує зупинити потужну "Баварію".

9 вересня, 21.30. Гельзенкірхен, стадіон "Фелтінс-Арена"

Головний арбітр – Мануель Грефе

Телетрансляція на каналі "Спорт 2", текстова трансляція на сайті "Футбол 24"

"Баварія"

"Баварія" розпочала новий сезон у Бундеслізі по-чемпіонськи. Матч-відкриття на "Альянц-Арені" проти "Вердера" став дебютом для Карло Анчелотті в німецькому чемпіонаті. Дебютом, про який годі й мріяти. Мюнхенці просто знищили "музикантів", відправивши в їхні ворота 6 сухих голів. Очікувати сенсації від гостей було наївно, але здавалося, що команда Віктора Скрипника зуміє протиставити чемпіону певні свої козирі.

Натомість цей матч мало чим відрізнявся від кубкового поєдинку "Баварії" проти 4-лігового "Карл Цейс". Підопічні Анчелотті завдали в 7 разів більше ударів по воротах, ніж бременський опонент, Мюллєр роздавав гольові передачі "наліво і направо", а Лєвандовскі знову в прекрасному стилі відвантажив хет-трик.

У сьогоднішньому матчі італійський наставник використає награний кістяк з невеликими змінами, зважаючи на стан футболістів після вояжу до національних збірних. Для радикальних перестановок немає потреб, до того ж ряд гравців продовжують відновлюватися після травм. Вже готові допомогти команді Ренату Санчес та Дуглас Коста, але їх головний тренер використає, скоріш за все, в якості "джокерів".

Дуглас Коста: Анчелотті дійсно може стати батьком для гравців "Баварії"

Загалом головне питання залишається все те ж: "Баварія" так добре готова до чергового тріумфу, чи просто ще не зустріла гідного суперника?

"Шальке"

Гельзенкірхенці, на відміну від сьогоднішнього суперника, свій матч першого туру провалили, несподівано поступившись "Айнтрахту". "Кобальтові" їхали у Франкфурт, щоб здобути 3 очки, і за всіма прогнозами мали без проблем підтвердити свій фаворитизм, однак команда Маркуса Вайнцирля провела дуже поганий поєдинок. Постійні провали в захисті від Налдо та Жуніора регулярно призводили до небезпеки біля воріт Ферманна, тому "Шальке" має бути вдячний супернику, що пропустив лише раз. Наставнику "синіх" потрібно провести відповідну роботу з футболістами, адже проти "Баварії" з такою обороною є всі шанси повторити "досягнення" "Вердера".

Атакувальні потуги "Шальке" теж виглядали безперспективними. Продаж Лероя Сане позбавив напад будь-яких нестандартних рішень, тому керівництво вирішило запросити в команду Євгена Коноплянку. На номінальній позиції українця зараз грає камерунець Шупо-Мотінг. Він є гравцем високого класу, дисциплінований на полі, але в його діях часто не вистачає оригінальності.

Саме цього очікують від Коноплянки в стані "кобальтових". Євген повинен надати грі команди варіативності, урізноманітнити її. Вболівальники "Шальке" дуже позитивно оцінили трансфер українця, і хочуть побачити його на полі вже у цьому матчі. Вайнцирль навряд чи випустить Євгена одразу в стартовому складі (навіть попри травму Ді Санто), давши гравцю якийсь час для адаптації, але вихід на заміну, за умов не найкращого перебігу гри, цілком імовірний.

Коноплянка про перехід в "Шальке": Постарів на пару років, сивого волосся додалося точно

Слова

Карло Анчелотті, головний тренер "Баварії":

Моя команда готова, ми знаходимося в хорошому настрої. Гравці повернулися зі збірних у належній формі. Дуглас Коста готовий грати, але в старті вийдуть Рібері, Мюллєр і Лєвандовскі.

Маркус Вайнцирль, головний тренер "Шальке":

Ми провели не найкращий матч у першому турі. Але на своєму полі отримаємо гучну підтримку від уболівальників, тому постараємося якнайкраще зіграти з "Баварією".

Статистика

В Бундеслізі "Шальке" має посередні показники проти "Баварії": +18=27-47. Також "кобальтові" не перемагали мюнхенців протягом останніх 11 матчів (9 поразок та 2 нічиї), остання вікторія датована груднем 2010 року.

Факти перед матчем

– "Баварія" виграла 9 з 10 останніх матчів у Бундеслізі.

– "Баварія" забиває не менше 2 голів у 10 з 12 останніх матчів проти "Шальке".

– Налдо може стати третім бразильцем, який проведе 300 матчів у Бундеслізі.

– Анчелотті перемагав "Шальке" на його полі з "Реалом" 1:6.

Орієнтовні склади

"Шальке": Ферманн – Жуніор, Налдо, Хьоведес, Баба – Бенталеб, Гайс – Емболо, Майєр, Шупо-Мотінг – Хунтелаар.

"Баварія": Нойєр – Лам, Мартінес, Хуммельс, Алаба – Алькантара, Хабі Алонсо, Кімміх – Рібері, Лєвандовскі, Мюллєр.

Травмовані: Гайфер, Учіда, Коке, Ді Санто – Коман, Бадштубер, Боатенг, Роббен.

Прогноз "Футбол 24": 0:3

Коноплянка і "Шальке". 4 причини, чому цей перехід корисний для Євгена