УКР РУС

Шалена гра Кравця - "Штутгарт" втретє поспіль переміг, "Баварія" оступилася в Леверкузені. Підсумки 20 туру Бундесліги

8 лютого 2016 Читать на русском

Артем Кравець знову феєрить на німецьких полях, лідери синхронно втратили очки, Скрипника розгромили в Гладбасі, суперник "Шахтаря" гельзенкірхенський "Шальке" піднявся в зону Ліги чемпіонів.

Кравець підкорює Штутгарт

Українець Артем Кравець у виїзному матчі з "Айнтрахтом" отримав уже більше ігрового часу. У 20 турі український нападник провів близько 30 хвилин на полі (разом із компенсованим часом). І хоча Кравцю не вдалося відзначитися безпосереднього голом, саме активні дії Артема допомогли "Штутгарту" здобути перемогу в прямого конкурента у боротьбі за виживання.

За півгодини Артем Кравець встиг урівняти склади, заробити пенальті та ще й влучити у хрестовину. Українець сміливо пішов на захисника в карному майданчику й змусив Самбрано сфолити. Захисник "Айнтрахта" побачив перед собою другу жовту картку (таким чином Кравець урівняв склади, адже за 5 хвилин перед цим за друге попередження поле залишив "шваб" Дідаві), а Костіч з "позначки" забив четвертий гол "Штутгарта".

У підсумку "шваби" з Кравцем здобули третю поспіль перемогу в цьому розі. І з 24 очками піднялися на 12 місце, відірвавшись від зони вильоту на 5 очок.

Гладбах змусив "Вердер" танцювати під свою музику

У грі "Вердера" Віктора Скрипника знову глядачі побачили 6 голів. Але поєдинок не мав тієї позитивної драматичності для "музик", що матч попереднього туру з "Гертою".

У другому таймі проти гладбахської "Борусії" підопічні українського тренера знову грали за рахунку 1:3, поступаючись господарям. Та якщо з берлінським клубом "Вердер" зумів урятуватися, то з "лошаками" вже такого зробити не вдалося. Навіть попри гол Пісарро. Один із голів на свій рахунок записав і колишній гравець "Динамо" Рафаель. У підсумку 5:1 на користь "Борусії", що зрівнялася за очками з "Байєром" і поділяє 5-6 місця в таблиці.

А от "Вердер" залишився в зоні вильоту на 16 сходинці з 19 очками. Але для команди Віктора Скрипника не все ще втрачено. Адже до рятівного 15 місця відстань лише у два залікові бали. "Аугсбург" та "Айнтрахт" свої матчі програли і мають лише 21 пункт в активі після 20 матчів.

Лідери не забили навіть голу

У центральних матчах туру "Байєр" - "Баварія" та "Герта" - "Борусія" Д глядачі не побачили жодного влучного пострілу. Лідери усі синхронно втратили очки. А програли від цього лише "фармацевти": "Шальке" витіснив "Байєр" з лігочемпіонівської четвірки.

Якщо для команд від 2 й до 4 місця втрата очок не є чимось новим та надзвичайним, то от нічия "Баварії" - це вже щось особливе у цьому сезоні. Команда Гвардіоли лише вдруге розійшлася миром за 20 турів. Для мюнхенців це перша втрата очок у чемпіонаті за останні три місяці. Востаннє зупинити "Баварію" вдавалося "Айнтрахту" ще аж 30 жовтня 2015 року. Але дортмундська "Борусія" теж зіграла в нічию з "Гертою", тому відстань у 8 очок між першим та другим місцями збереглася.

"Джмелі" у цьому році вперше не здобули максимум очок в матчі. А "Герта" розписала вже третю поспіль мирову в 2016 році. Берлінці відстають від "Борусії" на 10 очок і на 2 випереджають найближчого переслідувача - "Шальке".

"Шальке" розгромив "Вольфсбург"

Суперник "Шахтаря" у Лізі Європи без проблем на футбольному полі розібрався з "Вольфсбургом", забивши 3 сухих м'ячі. Юліану Дракслеру, який вперше зіграв проти своєї колишньої команди "Шальке", не довелося стикнутися з дилемою святкувати чи не святкувати гол. Таким чином "вовки" і в 7-му матчі не змогли здобути перемогу.

Екс-динамівець Юнес Беланда на полі провів 12 хвилин і нічим не відзначився. А от Хюнтелар відзначився голом, що вивів нідерландця на одноосібне друге місце в списку бомбардирів у історії клубу. Із 74 м'ячами Клас-Ян обійшов Еббе Санда на один м'яч і тепер є другим голеадором "кобальтових" в історії. Найкращим бомбардиром залишається Клаус Фішер із 183 голами в активі.

"Кобальтові" після стартової поразки у новому році від "Вердера" здобули другу перемогу й піднялися на 4 місце, випередивши на 1 бал "Байєр" та гладбахську "Борусію".

А от за межами стадіону фанати "Шальке" додали проблем клубові. Угрупування фанів "Хуго" побилося з поліцейськими, які організовували безпечний від'їзд уболівальників "Вольфсбурга". Унаслідок сутички постраждало 23 правоохоронці.

Дмитро Майстренко, Футбол 24