УКР РУС

Шахтар звернувся до Комітету етики та чесної гри через незрозумілу поведінку Вереса

16 травня 2018 Читать на русском

Донецький Шахтар звернувся до Комітету з етики через незрозумілі події навколо матчу з Вересом.

Рівненський клуб посилався на отруєння гравців основи і просив перенести матч на дату після 20 травня. Футболісти стали заручниками ситуації – їм довелося двічі пройти шлях до Харкова, при цьому на поле вийшли шестеро з нібито отруєних гравців.

Палкін: Футболісти Вереса стали заручниками махінацій менеджменту

"Історія з отруєнням футболістів Вереса нам бачиться вельми нелогічною і неправдивою. Є багато питань. Наприклад, чому футболісти, які були хворими, раптом вийшли на гру і провели весь матч? Чому Верес, розуміючи, що Прем'єр-ліга не вбачає форс-мажору, вирішив не проводити гру і їхати у Винники? Яка вигода рухала керівництвом Вереса, що клуб заздалегідь був згоден з технічною поразкою? Це як мінімум неспортивно.

Чому Верес у дипломатичному листуванні з Шахтарем шантажував тим, що перетворить кінцівку чемпіонату в юридичні війни? Ми направили заяву до Комітету з етики та чесної гри ФФУ з проханням провести детальне розслідування загадкового отруєння. Ми знаємо, що було, але не знаємо, чому, що ними рухало. Спілкуючись з футболістами, тренерами, лікарями і менеджерами можна буде встановити істину, хто давав такі розпорядження. Якщо мотив – якась вигода, і тут буде корупція або маніпулювання результатом матчу, комітет дасть оцінку", – пояснив у ефірі телеканалу "Футбол 1" начальник юридичної служби Шахтаря Андрій Харитончук.