УКР РУС

Шахтар здобув вольову перемогу над Зорею

9 вересня 2017 Читать на русском

Донецький Шахтар в центральному матчі 8 туру УПЛ переміг Зорю.

Програму 8 туру УПЛ відкривали Шахтар та Зоря, яка потрохи набирає хід після провального старту чемпіонату.

Матч у Харкові розпочався з атак "гірників". Дуже активно виглядав Даріо Срна, який у перші хвилини був найактивнішим гравцем поєдинку, раз за разом загострюючи ситуацію на своєму фланзі. Проте перший небезпечний момент у матчі створила Зоря – на 11 хвилині Гордієнко не зміг переграти Пятова, вийшовши практично сам на сам з голкіпером. Ще до цього Зоря провела вимушену заміну – Прийма не зміг продовжити гру.

Проте засмучувались гравці Зорі недовго. Вже через 2 хвилини Громов з льоту пробив по воротах з лінії штрафного майданчика. Пятов лише провів поглядом м'яч, який влетів в самісінський кут. Згодом Зоря повинна була забивати вдруге, але Фрейтас бездарно пробив по м'ячу після блискучої контратаки.

Після цього Шахтар практично всією командою перейшов на половину поля суперників, щоправда, без особливого успіху. На допомогу "гірникам" прийшов стандарт. Подача Срни завершилась відмінним ударом головою у виконанні Кривцова. Ще в першому таймі Шахтар міг вийти вперед, але після удару Ордеця м'яч пройшов повз ворота.

Другий тайм розпочався з атак Зорі. На 47 хвилині Фрейтас пробивав точно у "дев'ятку", але Пятов видав класний сейв, врятувавши Шахтар. Після того гра дещо заспокоїлась. Ініціативою володів Шахтар, але за відсутності Марлоса "гірникам" явно не вистачало креативу в атаці. Захисники Зорі та голкіпер Лунін впевнено нейтралізовували всі спроби чемпіонів України. На 61 хвилині "гірників" чекала ще одна неприємність – Кривцов не зміг продовжити матч та покинув поле, що не надто приємно перед стартовим матчем групового етапу Ліги чемпіонів проти Наполі.

І все ж таки Шахтар досяг свого не без долі везіння. Ісмаїлі прострілював у штрафний майданчик, проте м'яч зрикошетив від Опанасенка та влетів у ближній кут воріт Луніна. Голкіпер не зміг виручити свою команду. Після взяття воріт Шахтар продовжував контролювати гру та фактично не надав Зорі шансів зрівняти рахунок. А на 90 хвилині забив третій гол – Тайсон розігнав контратаку та віддав на Бернарда, який пробив Луніна.

Ця перемога дозволила Шахтарю набрати 21 очко та зміцнити лідерство у турнірній таблиці. Зоря з 8 очками на 7 позиції.

УПЛ, 8 тур

Шахтар – Зоря – 3:1

Голи: Кривцов, 32, Опанасенко, 69 (авт), Бернард, 90 – Громов, 13