УКР РУС

"Шахтар" здобув вольову перемогу над "Зорею"

2 квітня 2017 Читать на русском

"Шахтар" обіграв "Зорю" в матчі 23 туру УПЛ у Запоріжжі.

Перший тайм видався доволі багатим на події. "Зоря" та "Шахтар" регулярно загрожували один одному гострими моментами. Перший гол забили господарі на 31 хвилині, відзначився Бонавентуре. Спочатку Ордець припустився помилки під час відбору, а потім невдало зіграв Пятов на виході. Бонавентуре відправив круглого вже у порожні ворота.

Однак за кілька хвилин "гірники" знову повернули рівновагу на табло. Ісмаїлі навісив на Бланко Лещука, який відправив м'яч між ніг Олексію Шевченку. Ще до перерви обидві команди мали непогані нагоди для взяття воріт, але перший тайм закінчився за рахунку 1:1.

Друга половина зустрічі проходила у іншому ключі, частіше атакував "Шахтар". Декілька нагод мали Тайсон та Бланко Лещук, однак завдати хорошого удару футболісти не змогли. На 63 хвилині Тайсон зміг вперше вивести "Шахтар" вперед. Бразилець отримав класний пас від Ракицького, обіграв воротаря та сильно пробив у практично порожні ворота. Захисники не змогли нічого вдіяти. Після цього команди не надто часто тішили глядачів моментами, однак "Шахтар" діяв більш агресивно та гостро, час від часу втікаючи у хороші контратаки. Наприкінці матчу Ракицький зірвав дуже перспективну атаку та отримав другу жовту картку, залишивши "Шахтар" у меншості. Однак "Зоря" за ці лічені хвилини до фінального свистка не змогла скористатися чисельною більшістю та поступилася "гірникам".

"Шахтар" і далі займає першу позицію, маючи в активі 63 пункти, а "Зоря" знаходиться на 3 місці з 40 очками.

Україна. УПЛ, група 1, 23 тур

"Зоря" – "Шахтар" – 1:2

Голи: Бонавентуре, 31 – Бланко Лещук, 36, Тайсон, 63.

Вилучення: Ракицький, 87.