УКР РУС

"Шахтар" здобув Кубок України, обігравши у фіналі "Зорю"

21 травня 2016 Читать на русском

У фінальному матчі Кубка України "Шахтар" на "Арені Львів" переміг "Зорю" - 2:0.

На шляху до фіналу "Зоря" подужала "Кристал", "Геліос", "Волинь", "Дніпро". "Шахтар" же здолав "Арсенал-Київ", "Тернопіль", "Ворсклу", "Олександрію". Вирішальний матч приймав Львів.

Перший тайм відбувався на зустрічних курсах. У "Зорі" шикарну нагоду змарнував Пилип Будківський, поціливши в сітку з зовнішнього боку. "Шахтарю" ж, на відміну від опонента, поталанило більше. На 42-ій хвилині Тайсон виконав ідеальну подачу в штрафний майданчик луганців, де найпершим на м’ячі виявився Олександр Гладкий – 1:0! Після взяття воріт "гірники" дружньо привітали Мірчу Луческу. Невже це був останній матч румунського фахівця в ролі наставника донеччан?

На 56-ій хвилині Гладкий, завдяки активності Коваленка та Кучера, відзначився вдруге. Після другого взяття воріт "Зоря" вже не була такою активною, як протягом першого тайму. Наприкінці другого тайму Євген Арановський ледве не призначив пенальті у "рамку" донеччан, але після консультації з боковим арбітром не наважився вказати на "позначку". Фінальний свисток головного арбітра зафіксував переконливу перемогу "помаранчево-чорних".

Таким чином, донецький "Шахтар" вдесяте здобуває Кубок України!

Фінал Кубка України сезону 2015/16

21 травня, Львів, стадіон "Арена Львів"

Головний арбітр: Євген Арановський

"Зоря" – "Шахтар" – 0:2

Голи: Гладкий, 42, 56