УКР РУС

Шахтар впевнено переміг Маріуполь і вийшов у фінал Кубка України

18 квітня 2018 Читать на русском

Донецький Шахтар без проблем переміг Маріуполь у півфіналі Кубка України. Огляд матчу чиатйте на "Футбол 24".

Шахтар вже на старті зустрічі вийшов вперед – Тайсон влучно пробив зі штрафного. У середині першого тайму Маріуполь несподівано зрівняв рахунок, скориставшись помилкою Андрія Пятова.

Втім, "гірники" ще до перерви відновили та закріпили перевагу. Спершу Марлос на дальній стійці замкнув простріл Матвієнка, а потім Тайсон, обігравшись з Зубковим і Марлосом, оформив дубль.

У другому таймі Шахтар володів тотальною перевагою та довів справу до розгрому – Кайоде та Петряк реалізували ідеальні передачі Марлоса.

Шахтар – Маріуполь – 5:1 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, донеччани розгромили Маріуполь і вийшли у фінал Кубка України, де зустрінуться з Динамо. Поєдинок відбудеться 9 травня в Дніпрі.

Динамо розгромило СК Дніпро-1 та вийшло до фіналу Кубка України

Шанси для резервістів Шахтаря

Шахтар вийшов на гру не в оптимальному складі, Паулу Фонсека вдався до ротації. Десь вимушеної – дискваліфікації Фреда і Степаненка призвели до появи в старті Коваленка, десь ні – шанси отримали Додо, Матвієнко, Зубков, Кайоде. Матч проти ослабленого відсутністю орендованих гравців Маріуполя – найкраща можливість перевірити найближчий резерв.

Додо вперше зіграв за "гірників" з перших хвилин і проявляв неабияку активність попереду (особливо в другому таймі, з появою Марлоса). За його участі господарі створили декілька гольових моментів. Матвієнко на іншому фланзі оборони також добре підключався до атаки. Раніше тренерський штаб закривав ним дірки в центрі оборони, а тепер випробував у ролі фулбека. Микола не розчарував.

Дуже старався на вістрі атаки Кайоде (також дебютний вихід у старті), який постійно себе пропонував і відкривався під передачі. Зубков підігрував партнерам і не цурався бити по воротах, а Коваленко і Дентінью яскраво себе не проявили. Бразильцю завадила травма.

Шахтар – Маріуполь: Дентінью отримав травму і покинув поле на ношах

Марлос і Тайсон зробили гру

Навіть враховуючи велике бажання та зусилля вищевказаних гравців, найкращими в матчі все одно варто назвати Тайсона і Марлоса. Вони видавали розкішні передачі партнерам і розігрували комбінації, які захисникам "чайок" зупинити було нереально. Капітан з перших хвилин тероризував оборону суперників, змусив їх сфолити та реалізував штрафний. Згодом він виконав класний рейд у штрафний майданчик і забив вдруге.

Марлос розпочав гру на лаві запасних і на 34 хвилині замінив травмованого Дентінью. Перед тим Шахтар на якийсь момент послабив тиск, пропустив і декілька разів помилився, однак з виходом Марлоса знову почав на повну потужність тиснути на ворота Маріуполя. Гравець збірної України вийшов і взяв безпосередню участь у чотирьох голах команди. На рахунку Марлоса – гол і 3 асисти.

Кубок України, 1/2 фіналу

Шахтар – Маріуполь – 5:1

Голи: Тайсон, 8, 45+2, Марлос, 38, Кайоде, 74, Петряк, 81 – Тищенко, 22