УКР РУС

Шахтар – Ворскла: "гірники" знову грубо помилялися, але уникли проблем

21 квітня 2018 Читать на русском

Шахтар переміг Ворсклу в 28 турі УПЛ (4:2). Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Ворскла активністю подарувала інтригу

Шахтар прогнозовано з перших хвилин взяв м'яч під контроль і підтискав Ворсклу. Гості сиділи дуже глибоко на власній половині, вони фактично не доходили до чужого штрафного майданчика. Не розбудив команду Василя Сачка і перший гол Марлоса.

Шахтар – Ворскла – 4:2 – відео голів та огляд матчу

Ворскла активізувалася лише в другому таймі. Піднявши лінію оборони, гості відразу ж поплатилися другим взяттям воріт Ткаченка, через декілька хвилин було третє – рахунок став розгромним. Тоді "зелено-білі" почали дійсно грати на чужій половині поля: хавбеки команди переходили середину поля, Коломоєць і Сергійчук пресингували та зустрічалися з м'ячем. Все це дало змогу форвардам Ворскли відзначитися та скоротити відставання до мінімуму.

Так, Шахтар миттєво скористався тим, що полтавці розкрилися, однак без активнішої гри Ворскли в атаці інтриги не було б взагалі – "гірники" просто методично та без нервів добили б суперника. Натомість глядачі побачили яскравий другий тайм. Щоправда, після нього можна сказати, що Ворскла сьогодні не мала шансів зачепитися за очки – ні закритий, ні відкритий футбол успіху не принесли.

Результативні помилки Шахтаря стають регулярними

Шахтар пропускає у третьому поєдинку поспіль на внутрішній арені, хоча перед цим була 7-матчева "суха" серія в чемпіонаті. Практично всі останні голи у ворота "гірників" – наслідок грубих помилок задної лінії команди. Обрізка Хочолави – забиває Динамо, подарунок Пятова – забиває Маріуполь.

Шахтар у результативному матчі переграв Ворсклу

Сьогодні голкіпер Шахтаря також вчинив фейл, віддавши м'яч Коломойцю. У другому голі Ворскли важче знайти пряму вину конкретного футболіста, але якщо звернути увагу на епізод, який передував ауту – побачимо, як Ісмаїлі намагався самотужки вийти з оборони і втратив м'яч.

Навіть незначний тиск на Шахтар може спричинити жахливі помилки оборони та воротаря. І тут пригадуємо, що та "суха" серія на початку року радше була наслідком слабкого боязливого футболу від суперників, ніж впевненої гри самих "гірників". Тоді захисники та Пятов просто відбували номер.

Гравець матчу – Марлос

За відсутності Тайсона та Феррейри Марлос був найяскравішим в атаці Шахтаря. Дриблінг, комбінації з парнерами, вчасні передачі на Кайоде та ще багато корисних дій. Український бразилець двічі забив сам і потім долучився до третього гола. Звичайно, яскрава гра Марлоса продовжувалася лише до того часу, поки Ворскла не почала показувати зуби, однак тоді він вже зробив достатньо для перемоги Шахтаря.

Цікаві факти

– Марлос забив 16 голів у цьому розіграші УПЛ – 2 місце в списку бомбардирів.

– У 4 останніх матчах Шахтар забиває Ворсклі не менше 3 голів.

– Шахтар пропустив у 3 матчі поспіль.

Україна. УПЛ, 28 тур

Шахтар – Ворскла – 4:2

Голи: Марлос, 23, 47, Коваленко, 50, Патрік, 88 – Коломоєць, 53, Сергійчук, 62