УКР РУС

Шахтар у важкому матчі переміг Зірку

23 вересня 2017 Читать на русском

Після нічиї в Одесі Шахтар в 10 турі грав проти Зірки. Фінальний свиток Євгена Арановського зафіксував перемогу команди Фонсеки – 4:2.

Через дискваліфікації Зірці не міг допомогти Драченко, а Шахтареві – Фред. Також через останні події до заявки гостей не потрапив Даріо Срна, тому на правому фланзі оборони "гірників" прогнозовано вийшов Богдан Бутко.

Шахтар з перших хвилин заволодів ініціативою, розпочавши створювати моменти поблизу воріт Паста. Вже на 13 хвилині Факундо замкнув фланговий простріл від Тайсона. На 30 хвилині хвилині Зірка ледве не зрівняла рахунок, але Ель Амдауї з хорошої позиції пробив вище воріт. За вісім хвилин до свитка на перерву Бутко поблизу власного штрафного зіграв рукою, "привізши" штрафний. Чічіков точно подав на голову Ель Амдауї, якого проґавив Ісмаїлі – 1:1. Однак на перерву "гірники" пішли за переваги в два голи. Спочатку Марлос поцілив в дальній кут, а згодом Феррейра замкнув подачу від Бутка.

На 76 хвилині гравець Шахтаря в центрі поля втратив м’яча, і Зірка вибігла в контратаку. Полегенько точно подав на голову білорусу Рассадкіну – 2:3! До фінального свистка гості були ближче до четвертого голу, аніж кропивничани до сенсаційного камбеку. В компенсований час Коваленко встановив остаточний результат. Шахтар набирає 25 очок та очолює турнірну таблицю. У Зірки лишається 8 очок.

В 11 турі УПЛ команда Фонсеки зіграє проти Карпат, Зірка в дербі зійдеться проти Олександрії.

Чемпіонат України, 10 тур

Зірка - Шахтар – 2:4

Голи: Ель Амдауї, 38, Рассадкін, 76 – Феррейра, 13, 45+1, Марлос, 44, Коваленко, 90+4