УКР РУС

"Шахтар" та "Динамо" розпочинають новий сезон. Анонс Суперкубка

22 липня 2014 Читать на русском

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" зустрінуться віч-на-віч у Львові, щоб визначити сильнішого у поєдинку за Суперкубок України.

Матч за Суперкубок України. 22 липня, стадіон "Арена Львів". Початок о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер". Текстова онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

У складні для України часи футбол залишається одним із небагатьох факторів у житті українців, коли можна відволіктися від усіх проблем та на 90 хвилин зануритися у світ гри мільйонів. Це не означає, що люди, які прийдуть на матч, байдужі до долі своєї країни, просто кожному із нас необхідно інколи відпочивати від перманентної боротьби за незалежність України. Тим більше, що цей матч має благородну мету - об'єднання нашого великого народу.

Тепер детальніше обговоримо функціональний стан команд напередодні поєдинку. У кожного із сьогоднішніх суперників є свої невирішені питання. Особливо це стосується кадрових проблем донецького “Шахтаря”. Через війну на Сході України, багато бразильців просто не повернулися у Донецьк, аргументуючи це тим, що існує велика загроза їхньому життю. Це стосується Кости, Тейшейри, Дентінью, Фреда та Феррейри. Відтак Мірчі Луческу доведеться добре помізкувати, щоб вибрати оптимальний склад, який зумів би ефективно протистояти небезпечному супернику.

Додамо, що передсезонні збори “Шахтар” провів на високому рівні, але остання поразка від “Ліону” 1:4 дещо підкосила психологічний стан гравців донецької команди.

Щодо кадрової ситуації у таборі “біло-синіх”, то тут також не все так просто та зрозуміло. Перш за все відзначимо трансфер Брауна Ідейє у “Вест Бромвіч”, що значно послабило атакувальний потенціал киян. Тепер у Реброва є лише два номінальні форварди: Артем Кравець та Дьємерсі Мбокані. Останній, до речі, не горить бажанням виступати за “Динамо”. Поки що поза грою через травми залишаються два ключові виконавці — Євген Хачеріді та Денис Гармаш. Однак Сергій Ребров може розраховувати на молодих та перспективних гравців. Сергій Люлька, Віталій Буяльський, Сергій Рибалка — добре себе проявили під час літніх зборів, відтак імовірно, що сьогодні когось із них ми побачимо на полі.

На боці “Динамо” й стіни “Арени Львів”, адже більшість місцевих вболівальників підтримуватимуть столичну команду. Але хотілося б, щоб усі суперечки та протистояння залишилися на полі, а на трибунах панував мир та єдність, принаймні зараз, коли триває боротьба із внутрішніми та зовнішніми ворогами нашої держави.

Юрій Шутка, Футбол 24