УКР РУС

Шахтар став чемпіоном України 2022/23, розгромивши Дніпро-1 – Ракицькому розбили обличчя у масовій бійці, злива вилучень

28 травня 2023 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Шахтар розбив СК Дніпро-1 (3:0) у 29 турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Після фіаско у протистоянні з Ворсклою команда Кучера відпустила "гірників" аж на 5 очок, тому виключно перемога СК зберігала хоча б крихти чемпіонської інтриги на останній тур. Матч, як і онлайн-трансляція Шахтар – СК Дніпро-1 на "Футбол 24", стартував о 15:00. У першому колі донеччани поступилися з рахунком 1:2. Водночас дніпряни програли Шахтарю всі 6 поєдинків перед тим. Спортклубівці ведуть також боротьбу за потрапляння до кваліфікації Ліги чемпіонів із Зорею, яку випереджали на 3 бали.

Шахтар – СК Дніпро-1: онлайн-трансляція матчу УПЛ – чемпіонська битва

Команда Кучера намагається активно пресингувати захист "гірників" біля володінь Трубіна. Довбик, Мінго і Піхальонок у трикутнику намагаються тиснути, але не достатньо агресивно. Тільки но дніпряни сіли в середній блок, як Ракицький блискучим закиданням метрів на 50 знайшов Зубкова, який перевів у центр – Криськів дав значно вище воріт. Бондаренко помстився за жорсткий прийом Мінго, який наступив йому на ногу в центрі поля. Артем метрів з 25 добив після спроби Степаненка, не помітивши щільної опіки від все того ж аргентинця. Це 2000 гол донецького клубу в УПЛ!

Чемпіонство "гірників" та побоїще зі зливою вилучень у відеоогляді матчу Шахтар – СК Дніпро-1 – 3:0

Триває гра в одні ворота. Судаков подав кутовий з правого флангу, Бондаренко розстрілював головою, не влучив. Довбик у перші 20 хвилин хіба на свої ворота привозить. Як і в матчі проти Зорі, Шахтар тотально контролює перебіг подій на полі. Тим часом третя в таблиці Зоря зрівнялася за очками з СК, поступаючись тільки за додатковими показниками. Андрій Русол разом із Євгеном Селезньовим довго щось вишуковують у телефоні. Не можуть повірити, що є всі шанси втратити таке важливе срібло?

Єдиний шанс Дніпра-1 за півгодини – це невмируща класика. Піхальонок технічно розібрався з тріо суперників і закинув у штрафний, Довбик спокійно розвернувся, але Ракицький класно заблокував удар з 10 метрів. Конопля травмувався, знову напередодні матчів збірної України. На 32 хвилині Юхима замінив Михайліченко. Неймовірний провал у центрі оборони СК. Зубков у дотик кидає на абсолютно вільну зону, але Сікана підводить... прийом м'яча. Атака гостей обертається швидким контрвипадом. Знову закидання з глибини, цього разу Степаненко видав дальній пас. Зубков познущався над Мінго, і тільки Сарапій заблокував удар з меж штрафного.

Ще парочка дальніх спроб Шахтаря. Зубкову і Сікану не вистачає влучності. Данилові також дісталося. Монзуль компенсувала цілих 4 хвилини. СК Дніпро-1 на перемогу не дуже грає, з нулем влучань у площину воріт зачепитися за очки складнувато. Класне закидання на Довбика, Бондар не дає пробити прицільно. За ударами 7:2, а ось приціл Шахтаря також шкутильгає – реалізували єдиний свій влучний постріл.

Розмірений початок другої половини сколихнув гол Сікана на 55 хвилині. Зубков віддав у розріз на межі офсайду, черговий повний провал оборони дав Данилу час обвести голкіпера і спокійно закотити. Зубков і Криськів розібралися праворуч, Судаков замикав простріл, але під тиском не влучив. Степаненко на 59-й оформлює розгромний рахунок 3:0. Як і Бондаренко - шаленим дальнім ударом. Бондаренко передав естафетну паличку в усіх сенсах, ще й асист тут Артема, хоча є великі питання і до голкіпера Рибака, який пустив кручений удар під рукою.

Довбик не може навіть з офсайду забити, Трубін закриває собою ворота. Піхальонок скористався привозом Бондаря, ще й накрутивши захисника фінтом. Після сейву голкіпера Шахтаря Довбик таки забив, але з відвертого офсайду. Після подачі кутового з лівого краю Артем пробив прямо в руки Трубіну, вилаявшись у розпачі. Рибак таки здатен парирувати удари не з найближчої відстані. Це Топалов, який вийшов на заміну, і собі пристрілювався. Піхальонок знову розбирається 1 в 1, не помічаючи цього разу Степаненка. Довбик отримує пас плеймейкера СК, прикриває корпусом від Матвієнка і не влучає у ближній.

Шахтар – СК Дніпро-1: чемпіонський матч завершився побоїщем з 6 вилученнями – відео конфлікту

Було влучання в лікоть гравця Шахтаря, VAR навіть не дивився на предмет пенальті. Назарина зі штрафного метрів з 30 зарядив у поперечину, для якої це стало майже нокаутом. Масова сутичка в компенсований час. Пеглоу на газоні після абослютно незрозумілого грубого підкату Назарини. Стінка на стінку з не одним ударом по обличчю тривали кілька хвилин. Ракицький, якому розбили до крові обличчя, догравав у ролі воротаря. Кікбоксинг Корнієнка, провокації легіонерів, захвати за шию. У руках Монзуль червона картка. Пеглоу, Трубіна, Федоріва та Назарину вилучають.

Зоря гарантувала третє місце УПЛ тріумфом в Олександрії – "динамівські" голи відчепили Київ, шанси на ЛЧ залишаються

Шахтар набирає 72 очки, оформлюючи дострокове чемпіонство. СК Дніпро-1 перед завершальним матчем проти Кривбаса дозволяє Зорі зрівнятися із собою (по 64 бали), але перемога в останньому турі залишить команду Кучера в зоні кваліфікації Ліги чемпіонів.