УКР РУС

"Шахтар" розгромив "Коньяспор" у Львові

24 листопада 2016 Читать на русском

Донецький "Шахтар" в рамках 5 туру Ліги Європи розібрався з "Коньяспором" на "Арені Львів" ( 4:0 )

"Гірники" вже з перших хвилин показали, хто господар у сьогоднішньому поєдинку, заволоділи ініціативою та не дали супернику створити жодного моменту. Перевага підопічних Паулу Фонсеки втілилася у гол вже на 10 хвилині зустрічі. Після навісу Бернарда один із захисників турецького клубу в боротьбі з Дентінью переправив м'яч у сітку власних воріт та відкрив рахунок.

Донеччани не збавляли оборотів та створювали небезпечні моменти. Мав класну нагоду збільшити перевагу Борячук, однак молодий нападник пробив значно мимо воріт, сигналізуючи про те, що проти нього порушували правила. Однак через деякий час "гірники" все ж довели справу до гола. Бернард скористався помилкою захисників гостей, віддав на Тайсона, той впевнено розібрався з суперниками та вивів Дентінью на ударну позицію. Бразилець не схибив та відправив м'яч у дальній кут воріт. За хвилину до перерви мав нагоду відзначитися Тайсон, але його удар виявився не сильним, захисник вибив м'яч практично з лінії воріт.

Другий тайм також розпочався під контролем "Шахтаря". Перший удар у ствір воріт Шевченка відбувся лише на 52 хвилині, однак дебютант донецького клубу впевнено розібрався у ситуації. Дуже активно виглядав Борячук, однак не вистачило удачі молодому нападнику. На 63 хвилині на полі з'явився Едуардо, який замінив Тайсона. А вже через 3 хвилини бразилець відгукнувся на навіс Даріо Срни та першим своїм дотиком до м'яча збільшив перевагу "гірників". Після цього донеччани і далі атакували та йшли вперед. Мав нагоду забити Бернард, однак бразилець впав у штрафному гостей. Арбітр пенальті не призначив. Вже у наступному моменті Бернард відкрився на прекрасну передачу Борячука, увірвався у штрафний та класно переграв голкіпера. До фінального свистка гості так і не змогли організувати бодай 1 небезпечний момент біля воріт "гірників".

"Шахтар" підтвердив свою перевагу над суперниками у групі, здобувши 5 перемогу поспіль у Лізі Європи, а "Коньяспор" втратив всі шанси на прохід у плей-офф.

Ліга Європи. Група Н, 5 тур

"Шахтар" – "Коньяспор" – 4:0

Голи: Бардакчі, 10 (автогол), Дентінью, 36, Едуардо, 66, Бернард, 74.