УКР РУС

"Шахтар": Нехай Мохник розкаже скільки податків платить "Динамо"

22 квітня 2015 Читать на русском

Генеральний секретар "Шахтаря" Олександр Черкасов прокоментував слова заступника генерального директора "Динамо" Сергія Мохника про фінансовий вплив "гірників" на суперників киян.

"Якщо пан Мохник цікавиться темою клубних фінансів, то я нагадаю, що "Шахтар" є футбольним клубом номер 1 в Україні за розміром виплачених податків до бюджетів різних рівнів. Щорічно ми відраховуємо близько 20 мільйонів доларів. У 2013 році видання "Топ 100" визнало нас найкращим платником податків в галузі спорту. За останні 5 років ми виплатили близько 100 мільйонів доларів, що за сьогоднішнім курсом становить понад 2 мільярди гривень. Кожну цифру ми можемо підтвердити документально.

"Динамо", безумовно, успішний футбольний клуб, зокрема в питаннях, що стосуються скасування карток, але тепер хотілося б почути від пана Мохника про їх податкові перемоги і конкретні суми, виплачені в український бюджет за останні п'ять років.

Навряд чи помилюся, якщо скажу, що відрахування "Динамо" відповідають швидше рівню клубів з бюджетами, еквівалентним тим командам, які борються за виживання в Прем'єр-лізі, ніж клубу чотириразовому срібному призеру національної першості останніх років. Нехай Мохник мене поправить, якщо це не так.

І ще хочу зауважити колезі, що ми теж не ідіоти і теж всі розуміємо: в епізоді з відміною картки Ярмоленка, КДК продемонструє свій професіоналізм, неупередженість і прийме зважене і законне рішення", - зауважив Черкасов.

Все, що треба знати про матч 21 туру УПЛ "Шахтар" - "Динамо" читайте у нашому спецпроекті.