УКР РУС

Шахтар переміг Наполі у Харкові

13 вересня 2017 Читать на русском

Шахтар переміг Наполі у 1 турі групового етапу Ліги чемпіонів 2017/18 з рахунком 2:1. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перемогу донецькому клубу принесли влучні удари Тайсона та Феррейри. Наполі відповів голом Міліка з пенальті.

Команди розпочали без розвідки та вже в дебюті зустрічі обмінялись небезпечними моментами. На 4-й хвилині Діавара під пресингом "гірників" втратив м'яч у центрі поля, Фред швидко переадресував сферу на Тайсона, а той з-за меж штрафного майданчика пробив поруч з дальньою стійкою. Наполі з відповіддю не забарився – Мілік з гострого кута не зумів влучити у ворота Пятова.

Шахтар взяв м'яч під свій контроль та продовжував атакувати, що принесло свої плоди на 15-й хвилині. Срна знайшов на лінії штрафного майданчика Феррейру, який елегантно п'ятою продовжив на Тайсона, а той, розібравшись з Зелінскі, пробив прямісінько у лівий від голкіпера кут. Вже через п'ять хвилин Тайсон міг оформити дубль, однак, вискочивши на побачення з Рейною, не зумів переграти іспанського голкіпера.

Фото: ФК Шахтар

Після цього фортуна уже була на боці Шахтаря. Спочатку Альбіоль не влучив у відкритий кут після відмінного кросу від Кальєхона, а згодом Ордець ледь не зрізав м'яч у власні ворота, перериваючи простріл від Гуляма. А під завісу першого тайму "гірників" виручив Пятов, який у красивому стрибку зреагував на фірмовий удар Інсіньє в дальню дев'ятку.

Шахтар розпочав гостріше після перерви і на 55-й хвилині непогану нагоду, щоб подвоїти перевагу донеччан, втратив Феррейра, який обвідним ударом не влучив у дальню дев'ятку. Втім, Факундо виправився вже через три хвилини, коли замкнув головою класну навісну передачу від Степаненка з лівого флангу. У цьому моменті потрібно відзначити помилку Рейни, який вийшов з воріт, але не дістався до м'яча.

Фото: ФК Шахтар

Наполі скоротив відставання в рахунку на 71-й хвилині, коли Мілік чітко реалізував пенальті, призначений за фол Степаненка на Мертенсі. Після цього неаполітанці здійснили ряд брудних фолів. Ордецю, зокрема, дісталося від Мертенса, а Тайсон постраждав від ліктя Кальєхона.

На 83-й хвилині Феррейра міг знімати усі питання про переможця, однак влучив у стійку після навісу Срни, а Коваленко добивав дуже кволо. Наполі одразу ж відповів вбивчим моментом Міліка, який отримав передачу з центру поля та пробив вище воріт. Ще через декілька хвилин вже Пятов парирував удар Кальєхона, який відгукнувся на передачу Діавара.

Шахтар зумів вистояти перед фінальним штурмом італійців та стартував у Лізі чемпіонів із важкої перемоги.

Ліга чемпіонів. Груповий етап, 1 тур

Шахтар – Наполі – 2:1

Голи: Тайсон, 15, Феррейра, 58 – Мілік, 71 (пенальті)