УКР РУС

Шахтар може грати українською командою в УПЛ, а на ЛЧ готувати легіонерів, – Циганик

28 травня 2022 Читать на русском

Журналіст Ігор Циганик поміркував, як "гірники" вирішуватимуть ситуацію з небажанням легіонерів грати в Україні.

"Шахтар був категорично проти, щоб грати в Україні. Існує варіант, що легіонери, які не хочуть їхати в Україну на матчі чемпіонату, матимуть змогу розривати контракти.

УПЛ офіційно оголосила перші підсумки зустрічі клубів – визначили долю команд, які найбільше постраждали від війни

Це проблема, адже у Шахтарі багато дорогих легіонерів, яких клуб ризикує втратити безкоштовно. Цілком можливо, що "гірники" будуть грати в Лізі чемпіонів виключно українською командою.

Існує ще один варіант, при якому Шахтар може змусити чи запропонувати легіонерам тренуватися за кордоном, не в'їжджаючи в Україну. В УПЛ будуть грати українською командою, а на матчі Ліги чемпіонів готувати легіонерів. Цілком можливо, що буде й така історія.

Чи захочуть самі легіонери грати за півроку 6 поєдинків? В якій формі вони будуть? Тут, я думаю, потрібно буде шукати компроміси. Даю 80%, що при наявності воєнного стану і такої ситуації, як зараз, легіонери не приїдуть", – розповів Циганик в ефірі Циганик Live.

Нагадаємо, у п'ятницю УПЛ офіційно оголосила про намір зіграти сезон 2022/23. Більшість клубів (11 із 16-ти) підтримують проведення чемпіонату в Україні.

"Хто, якщо не я?": грав за Шахтар і в Гельзіна, жартував з Аїлтоном та Гамулою – тепер б’є окупантів під Слов’янськом