УКР РУС

"Шахтар" мінімально здолав "Дніпро" та вийшов у фінал Кубка України

26 квітня 2017 Читать на русском

У півфіналі Кубка України "гірники" у важкому матчі зуміли переграти дніпровців (1:0).

На попередньому етапі "Дніпро" здолав "Ворсклу", а "Шахтар" без битви пройшов "Полтаву", яка не встигла належним чином підготувати поле. Фаворитом сьогоднішнього протистояння були "гірники", але Паулу Фонсека дав відпочинок деяким основним виконавцям, довіривши місце в старті кільком резервістам.

Донеччани з перших хвилин захопили ініціативу. Удари Дентінью та Марлоса стали легкою розминкою для Луніна, а от під час прориву останнього голкіпер вже серйозно вступив у гру. До фінального свистка молодий страж воріт ще неодноразово демонстрував впевнені якісні дії. У середині тайму "Дніпро" дещо відвів м'яч від власних володінь і трішки поатакував. Потім "гірники" знову перейшли до масованого наступу, однак їм не вистачало швидкості та легкості.

По перерві "Шахтар" продовжував тиснути на ворота гостей, але відкрити рахунок не вдавалося. Шикарні можливості змарнували Малишев, Бланко Лещук і Тайсон. Після численних спроб бразилець все ж досяг цілі. Затяжна атака, яка завершилася ефектною передачею п'ятою від Марлоса, стала результативною – сьогоднішній капітан "Шахтаря" потужним ударом не залишив шансів Луніну, який провів відмінний поєдинок.

"Дніпро" не склав зброю та організував декілька хороших атак. "Гірники" все одно виглядали солідніше і було помітно, що вони зможуть втримати переможний результат. Так у підсумку і трапилось. "Шахтар" вийшов у фінал Кубка України, де позмагається з "Динамо" за титул.

Кубок України. Півфінал

"Шахтар" – "Дніпро" – 1:0

Гол: Тайсон, 68

"Динамо" розгромило "Миколаїв" завдяки хет-трику Ярмоленка та вийшло до фіналу Кубка України