УКР РУС

Шахтар міг би отримати за Додо в 20 разів більше, ніж заплатив, – очільник селекційної служби "гірників"

2 квітня 2020 Читать на русском

Головний скаут Шахтаря Жозе Боту аргументував вигідність роботи з молодими гравцями на прикладі захисника "гірників" Додо.

"Це дуже великий провал клубів, які хочуть негайного заробітку. Тоді є тиск з боку вболівальників і преси, вони скоро провалюються, не розуміючи, що спортивний проект орієнтується на гравця. До прикладу, ми не чекали, що Додо приїде і відразу ж заграє.

Олімпіада-2020: відомі нові дати – Шахтар може втратити на місяць двох важливих виконавців

Він був з нами протягом шести місяців, Фонсека і я помітили його потенціал, але він ще не грав, тому ми шукали оренду на певних умовах: ми хотіли, щоб він був у тренера, який покаже йому нашу манеру гри, тому ми віддали його Віторії Гімараєш, яку в той час очолював Луїш Каштру.

Тепер він грає, викликається в збірну Бразилії, і ми могли б отримати за Додо в 20 разів більше, ніж заплатили. Ми повинні були забрати його і отримати проект, це те, що повинні робити інші клуби. 20-річний гравець ніколи не буває провалом", – підсумував Боту в коментарі Tribuna Expresso.

Нагадаємо, Шахтар у 2017 році заплатив Корітібі за Додо 2 млн євро. У січні з'явилась інформація, що Баварія готова віддати за бразильця 25 млн, але "гірники" хочуть більше.

Динамо виглядає цікавіше, або Чому академія Шахтаря – неефективна