УКР РУС

Маріуполь – Шахтар: масована оборона господарів майже зупинила "гірників", яким бракувало Марлоса

27 квітня 2018 Читать на русском

Шахтар мінімально переміг Маріуполь у 29 турі УПЛ з рахунком 0:1. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Шахтар провів найслабший матч на внутрішній арені у 2018-му

Донецьке дербі не здивувало підсумком, але здивувало невиразним футболом фаворита. Маріуполь, граючи фактично резервним складом (травми, дискваліфікації, орендовані гравці), вибудував організовану оборону, з якою Шахтар не впорався. "Гірники" рідко загрожували воротам Гальчука та реалізували фактично єдиний свій стовідсотковий момент.

Маріуполь – Шахтар – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Це був найслабший матч підопічних Паулу Фонсеки на внутрішній арені після зимової паузи, навіть з урахуванням програного Класичного. Донецька команда за 90+ хвилин завдала лише 7 ударів в сторону воріт суперника.

Окрім гольового епізоду, можна пригадати хіба що постріл Зубкова в руки Гальчуку та невдалу спробу пробити від Бланко Лещука. Загалом Шахтар більше в'яло передавав м'яч по периметру захисної лінії приазовців, ніж доводив справу до небезпеки. Одна груба помилка господарів – один гол лідера чемпіонату.

Відсутність Марлоса далася взнаки

Всі пам'ятають, яких зусиль прикладав Марлос, щоб заробити дискваліфікацію на звітний матч. У підсумку це ледь не коштувало його команді очок. Без натуралізованого бразильця атаки Шахтаря були шаблонними та негострими. "Гірникам" не вистачало футболіста, який би міг двома дотиками змінити вектор наступу чи пройти кількох футболістів.

Шахтар мінімально здолав Маріуполь, показавши невиразну гру

Маріуполь намертво стояв на власній половині поля. У Тайсона не пішла гра, Коваленко розчинився, а Зубков не оптимально розпоряджався м'ячем. Зазвичай баланс флангів за активності Марлоса підтримував Ісмаїлі, однак сьогодні "чайки" кількістю закрили і його.

Також донеччанам пригодився би травмований Феррейра, адже Кайоде був позбавлений своїх сильних сторін. Він абсолютно не мав вільних зон для вривавань та реалізації швидкісних даних.

Маріуполь – Шахтар: Бутко зазнав пошкодження

Гравець матчу – Ларрі Кайоде

Нігерієць мав один шанс забити, чим і скористався. По-справжньому розкритися Ларрі сьогодні не міг – бігти не було куди, Маріуполь не залишав простору, сконцентрувавшись повністю на захисній роботі. Гол Кайоде приніс Шахтарю важливі 3 очки у боротьбі за чемпіонство.

Цікаві факти

– Маріуполь ніколи в чемпіонаті не обігрував Шахтар.

– Кайоде забив 3-й гол за Шахтар.

– Ісмаїлі віддав 6-й асист у цьому розіграші УПЛ.