УКР РУС

"Шахтар": Клуб, який бере футболістів в оренду, звільняється від сплати орендної плати, якщо не використовує гравців проти "Шахтаря"

25 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Донецький "Шахтар" не змінив свою позицію щодо можливості футболістів, які перебувають в оренді, грати проти "гірників".

24 квітня в Будинку футболу відбулася зустріч тренерів клубів УПЛ з головним тренером національної збірної Андрієм Шевченком і представниками ФФУ і ПЛ. На цій зустрічі одним із питань було питання про орендованих гравців: "Чи можна орендованим футболістам грати в матчах проти свого клубу?"

В українському чемпіонаті "Шахтар" і "Динамо" є клубами, які у великій кількості віддають в оренди своїх футболістів, що перебувають у них на контракті. Решта клубів Прем'єр-ліги виступають орендарями.

Як вирішити проблему виступів орендованих гравців проти своїх клубів?

"Футбол 24" звернувся за коментарем до ФК "Шахтар", клубу, який виступає одним із головних "постачальників" футболістів у клуби Прем'єр-ліги.

"Позиція "Шахтаря" з питання орендованих гравців залишається незмінною. "Гірники" не забороняють гравцям грати проти себе. Однак клуб, що бере футболістів в оренду, звільняється від сплати орендної плати, якщо не використовує гравців в матчах проти "Шахтаря". За наявною інформацією, можливістю не платити оренду скористалися всі клуби", – прокоментували у клубі.

Відбулася зустріч керівників клубів УПЛ, на якій розглянули варіанти формату чемпіонату сезону-2017/18

, а також у Viber