УКР РУС

Шахтар обіграв Інгулець завдяки знущальному голу Тете – завершення сезону для "гірників" і останній матч Каштру

9 травня 2021 Читать на русском

Шахтар приймав Інгулець в рамках заключного, 26-го, туру УПЛ (1:0). Читайте звіт матчу Шахтар – Інгулець на "Футбол 24".

Матч Шахтар – Інгулець стартував о 17:00 за київському НСК Олімпійський. Обидві команди завершували сезон, а остання гра чемпіонату не мала жодної турнірної інтриги. Шахтар гарантував собі друге місце в УПЛ 2020/21, а Інгулець виконав головне завдання, зберігши прописку в еліті.

Визначилися всі учасники єврокубків від України на сезон 2021/22

Цікаво, що це був перший матч між цими командами в чемпіонатах України. Поєдинок першого кола в Кропивницькому так і не зіграли через неготовність поля. У підсумку, Інгулець отримав технічну поразку 0:3. Але сьогоднішні опоненти зустрічалися в фіналі Кубка України 2018/19 – тоді "гірники" виграли з рахунком 4:0. До слова, практично напевне цей матч став останнім для Луїша Каштру в Шахтарі. Контракт португальця завершується, а нової угоди йому, схоже, пропонувати не збираються.

Окремої уваги заслуговує транспортний засіб, який привіз Шахтар на поєдинок. Віце-чемпіони України прибули на НСК Олімпійський ретро-автобусом ЛАЗ-697М Турист, яким "гірники" пересувалися у 70-х роках минулого століття. Дана акція приурочена до 85-річчя Шахтаря.

Саме Інгулець створив перший момент у матчі, але Анатолій Трубін парирував удар Щедрого з-за меж штрафного. А от після цього розпочалося домінування Шахтаря, яке завершилося голом вже на 16-й хвилині. Тете після пасу Патріка втік на побачення з голкіпером, який ще й зіткнувся з власним захисником. Бразилець легко обіграв Малиша і, витримавши дещо знущальну паузу, вразив порожні ворота. 1:0. Прикро, але у зіткненні з Артемом Малишем отримав травму Микола Квасний – захисник не зумів продовжити гру.

Зовсім скоро рахунок міг змінитися. Дентінью метрів з 12-ти влучив у стійку, а добивання Тете було неточним. Вбивчий шанс змарнував Соломон, який з меж штрафного не влучив у дальній кут після пасу Судакова. Георгій обікрав Бартуловіча і видав ідеальний пас на Манора, але найкращий бомбардир Шахтаря в чемпіонаті не зміг спрямувати м'яч у сітку.

Був момент і в Інгульця – Запорожець пробив трохи вище воріт. У Шахтаря виконував штрафний Алан Патрік в руки кіперу. На цьому перший тайм завершився, а гол Тете став єдиним до перерви.

Перший момент у другій половині гри теж був за Шахтарем. Соломон трішки вище пробив з перспективного штрафного. Перед цим ізраїльтянин обійшов 4-х суперників, але знову не влучив у площину. "Гірники" повністю контролювали хід поєдинку, а Інгулець лічені рази переходив половину поля. Тете класно розібрався з кількома опонентами і віддав на В'юнника, який не зумів прийняти м'яч.

Парад нереалізованих шансів тривав. Додо побачив Маркоса Антоніо і відкинув йому під удар, але хавбек теж пробив неточно. Дивовижним промахом "відзначився" Коробенко, який не влучив у порожні ворота Шахтаря метрів з 5-ти. На його щастя, за мить до цього пролунав свисток – офсайд. В іншому випадку цей промах претендував би на фіаско сезону. Останній шанс був у Січінави, який теж може покинути УПЛ. Трубін був на місці.

Зрештою, рахунок більше не змінився. Шахтар фінішував другим, а питання з головним тренером "гірників" стане однією з головних інтриг міжсезоння. Інгулець завершив свій дебютний сезон в УПЛ на 12-й позиції.

Динамо завершило чемпіонат розгромом Колоса – Шапаренко та Миколенко організували по шедевру