УКР РУС

Шахтар – Інгулець: анонс матчу УПЛ

9 травня 2021 Читать на русском

Шахтар в рамках 26-го туру УПЛ приймає Інгулець. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Всі ми пам'ятаємо фінал Кубка України-2018, у якому Інгулець зустрічався із Шахтарем у Запоріжжі. Тоді "гірники" святкували розгромну перемогу, а проект Олександра Поворознюка ще не обріс різноманітними скандалами у ПФЛ, УПЛ та поза полем. Після виходу в еліту петровці повинні були зустрітись із донеччанами в Кропивницькому, однак матч, призначений на 13 грудня, так і не провели – на стадіоні промерз газон, а керівництво "помаранчево-чорних" одразу ж вибило для себе технічну перемогу.

Ця історія нашкодила іміджу обох клубів – хейтери "гірників" знову заговорили про кабінетні перемоги, а новачків УПЛ звинуватили у відсутності ресурсів на підтримку команди в еліті (за підігрів необхідно було платити). До речі, новий стадіон Інгульця обіцяли презентувати все у тому ж грудні. Так чи інакше, на футбольному полі помірятись силами команди не змогли.

Прикро, адже поєдинок міг вийти цікавим. Сьогодні він теж не повинен бути нудним – підопічні Сергія Лавриненка не сильно змінилися за рік у еліті, залишившись непоступливим і організованим колективом зі ставкою на єдиноборства й контратаки. В першому колі петровці виглядали міцніше, розписавши вісім нічиїх і гідно програвши Динамо, однак і навесні вони тримаються непогано – за дванадцять турів команда здобула чотири перемоги й три нічиї. Їй вдалося відібрати очки у Ворскли й Колоса, а з Маріуполем новачок УПЛ влаштував головну перестрілку сезону (3:4).

У Інгульця хороша реалізація й вбивчі контратаки, а нині все має бути в порядку і з психологією – колектив вже забезпечив собі прописку в УПЛ. Це, звісно ж, дозволить грати розкутіше, однак переоцінювати петровців теж не варто. Більшість очок команда набрала у матчах проти рівних собі, а сильні суперники впевнено виносили її.

Втім, тоді сильним суперникам були потрібні очки, а от Шахтарю вже нічого не потрібно. "Гірники" виграли срібні медалі, Луїш Каштру на 99,9% покине клуб, а збірникам необхідно берегти себе перед Євро. Легіонери ж не бажали викладатись в Україні навіть у важливих матчах, не кажучи вже про зустріч з Інгульцем в останньому турі УПЛ, де нічого не вирішується. Між тим, розслаблений Шахтар – це вразливий Шахтар, здатний програти навіть Агробізнесу та Львову.

В останніх турах донеччани взялися за голову, прибивши СК Дніпро-1 та розгромивши Минай. Там у команди були і швидкість, і бажання, і красиві голи, однак при стандартах та контратаках підопічні Луїша Каштру досі залишаються вразливими. Сьогодні ж до цих мінусів додасться ще й відверто розбалансований склад, адже на тлі щільного графіку тренерський штаб повинен дати відпочинок кільком лідерам. Це – шанс для Інгульця. Крихкий, але шанс.

Кадрова ситуація

Травмовані: Мораєс, Ісмаїлі, Коноплянка, Бондар, Марлос (під питанням) – Васін (під питанням), Лупашко, Ковальов

Дискваліфіковані: Балан – Степаненко

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Інгулець

Шахтар: Пятов – Додо, Вітао, Матвієнко, Корнієнко – Судаков, Майкон – Тете, Патрік, Мудрик – В'юнник

Інгулець: Малиш – Квасний, Семенко, Салем, Синьогуб – Запорожець, Шишка – Козак, Бартуловіч, Кучеренко – Сітчінава

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Інгулець точно дасть бій, бо це прописано в системному коді команди. "Гірники" не люблять грати з такими суперниками, адже буде багато єдиноборств, буде щільна й компактна оборона у андердога, будуть контратаки за спину високій і нестабільній лінії оборони. У петровців є все, аби створити інтригу. Тим паче, проти сьогоднішнього складу донеччан.

Втім, варто розуміти, що це вже третій матч за тиждень. Навіть Шахтарю важко в такому ритмі, а підопічним Сергія Лавриненка – тим паче. У донеччан, до того ж, вищий клас, вища командна й індивідуальна швидкість і ширша лавка, а останні результати дуже пристойні. Можливо, цього було б замало для звитяги над Інгульцем у першому колі, але в останніх п'яти турах петровці пропустили 10 голів – причому Олімпік хоч і програв їм розгромно, але награв мінімум на два м'ячі. Шахтар сьогодні повинен забити не менше.

В атаці ж Інгулець занадто залежний від Сітчінави, якого вимикали всі сильні суперники. З огляду на ці фактори, найбільш вірогідним результатом здається трудова перемога Шахтаря.