УКР РУС

"Шахтар", "Динамо" і "Металіст": Ще по одному новачку

12 липня 2013 Читать на русском

Вітчизняні футбольні гранди вже за інерцією кожного міжсезоння привозять в Україну десятки гравців з далекого і дуже далекого зарубіжжя. Цього літа головні українські гранди також шукають підсилення в основному у південноамериканських та західноєвропейських лігах. Ми детальніше зупинимось на найсвіжіших придбаннях "Шахтаря", "Металіста" і "Динамо".

Накупивши у червні різнопланових бразильських хавбеків, липень "гірники" почали доволі несподівано: в аргентинського "Велес Сарсфілда" був придбаний 22-річний центрфорвард Факундо Феррейра. Гравець, який забив за минулий сезон 16 голів в аргентинській лізі, обійшовся чемпіону України у 9 мільйонів доларів.

Феррейра досить високий (186 см), достатньо пластичний і технічний, але головним його достоїнством є вміння максимально швидко приймати правильні рішення у штрафному майданчику суперника, чого часто не вистачає іншим, португаломовним нападникам "Шахтаря". Його манера гри дещо нагадує легендарного Філіппо Індзагі: вчасні відкривання, гра на межі офсайду і високий відсоток реалізації гольових моментів.

Попри всі свої плюси, Феррейрі ще є куди рости: треба працювати над м’язовою масою і грою на другому поверсі. Також пора б уже в національну збірну Аргентини потрапити. Можливо, саме виступи Феррейри у футболці "Шахтаря" переконають Алехандро Сабелью взяти його на Чемпіонат світу до Бразилії.

Факундо Феррейра

Народився 14 березня 1991 року в Ломас-де-Самора.

Зріст: 186 см.

Вага: 75 кг.

Вихованець клубу "Банфілд".

Київське "Динамо" продовжує окупацію французького ринку. Після Юнеса Бельханда, другим представником Ліги 1, який переїхав до Києва став захисник "Бордо" Бенуа Тремулінас. 27-річний гравець був настільки вражений умовами в "Динамо", що особисто просив президента "жирондинців" Жана-Луї Тріо відпустити його в Україну.

Тремулінас грає зліва в захисті, але при потребі може закрити увесь фланг. Попри свою любов до підключень в атаку, він дуже ретельно виконує свої безпосередні обов'язки, майже не допускаючи провалів в обороні.

Тремулінас є вихованцем "Бордо". Свій перший контракт з клубом він підписав у 2006 році. За сім років у складі аквітанців він провів 165 матчів і забив 5 голів. Головним його досягненням є перемога в чемпіонаті Франції у сезоні 2008-2009. Тоді молодий Тремулінас був одним із найстабільніших гравців команди Лорана Блана. Також в його активі є три гри у складі збірної Франції.

Бенуа Тремулінас

Народився 28 грудня 1985 року в Бордо.

Зріст: 173 см.

Вага: 65 кг.

В минулому чемпіонаті Франції зіграв 28 матчів і забив 1 гол.

Важко зрозуміти, що собі думають керівники харківського "Металіста". Вже минула майже половина літа, а команда так і не отримала обіцяного підсилення. Поки що єдиним новачком харків'ян є бразильський захисник Родріґо Моледо. За які заслуги цей 25-річний футболіст поповнив лави команди, яка незабаром стартує в Лізі чемпіонів, поки невідомо. Так, одного разу Сколарі викликав його у збірну Бразилі, але в ньому важко виділити якісь серйозні достоїнства, крім, хіба що, хороших фізичних даних: Моледо високий, широкий і м'язистий. Словом, боєць.

До речі, у 2009 році Моледо ненадовго приїжджав у польську "Одру", але не вразив керівництво клубу з Водзислава. Чи зможе Моледо з другої спроби закріпитися в Європі, буде зрозуміло, мабуть, вже через декілька місяців.

Родріґо Модесто да Сілва Моледо

Народився 27 жовтня 1987 року в Ріо-де-Жанейро.

Зріст: 188 см.

Вага: 92 кг.

За три роки в "Інтері" зіграв 45 матчів, забив 2 голи.

Наостанок смакуємо голи Факундо Феррейри за "Велес".

Роман Нагірний, Футбол 24