УКР РУС

Шахтар дарує життя Ліону, Реал сумує за Роналду, Ліверпуль грається з вогнем: головні висновки 2-го туру Ліги чемпіонів

4 жовтня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає про головні події у 2-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Реал сумує за Роналду

Чемпіони Європи сенсаційно поступились московському ЦСКА, не забивши жодного м'яча у третьому матчі поспіль. Після відходу Роналду "вершкові" просто втратили гол. Приціл Бензема збився у найбільш невідповідний момент, Бейл знову почав ламатись, а Маріано нагадує Кріштіану хіба-що номером на футболці. Португалець завжди був голодний до перемог у Лізі чемпіонів, яка забезпечувала йому "Золоті м'ячі", та передавав свій настрій команді. Лише зараз Мадрид по-справжньому відчуває втрату Роналду. Такі команди, як ЦСКА, CR7 лускав наче насіння.

"Вершкова" депресія: головні причини провалів Реала – від безглуздих рішень Лопетегі до слабкого Модріча

Барселона – інша у Лізі чемпіонів

Після трьох матчів без перемог у чемпіонаті Іспанії каталонський гранд продемонстрував гідну реакцію на Уемблі. Барселона у матчі проти Тоттенхема зовсім не нагадувала колектив, який начебто переживає депресію. Ернесто Вальверде вирішив повернутись до своєї улюбленої схеми 4-4-2, що одразу ж дало позитивний результат. Каталонці нарешті нагадали ту команду, яка цілу декаду зачаровувала у себе мільйони фанів по всьому світу. Найкраща новина для "блаугранас" – неймовірна жага Мессі до перемоги у Лізі чемпіонів. Якщо Лео продовжить у тому ж дусі, то зупинити Барсу буде майже неможливо.

Атлетіко засвоїв урок Карабаха

Минулого року Атлетіко провалився на груповому етапі Ліги чемпіонів, не зумівши вийти у плей-офф. Фатальними для "матрацників" виявились дві нічиї проти азербайджанського Карабаха (0:0 та 1:1). Схоже, що команда Сімеоне добре засвоїла урок та вже не дозволяє собі схожої деконцентрація. Після перемоги над Монако мадридці досить впевнено обіграли Брюгге. Грізманн та команія крок за кроком рухаються до своєї великої мрії – фіналу на Ванда Метрополітано.

Ліверпуль грається з вогнем

Команда Юргена Клоппа блискуче стартувала у Лізі чемпіонів, обігравши вдома ПСЖ. Однак у Неаполі Ліверпуль провів, мабуть, свій найгірший матч року та заслужено поступився на останній хвилині. Маючи у своєму складі таких футболістів як Салах, Мане та Фірміно, "червоні" не завдали жодного (!) удару в рамку воріт Наполі. Щоб знайти схожий прецедент за участі мерсисайдців, доведеться повернутись у 2006-й рік, коли вони зустрічались з Бенфікою. Після поразки Ліверпуля ситуація у групі С стала доволі непередбачуваною, адже одразу три команди набрали по три очки. Минулорічний фіналіст турніру серйозно грається з вогнем, ризикуючи не вийти у плей-офф.

Відсутність Роналду – не проблема для Ювентуса

Зірковий португалець отримав червону картку на Местальї та змушений був пропустити матч проти Янг Бойз. Однак дискваліфікація Кріштіану жодним чином не вплинула на "Стару сеньйору", яка демонструє просто божевільну форму – 8 перемог поспіль з початку сезону. За відсутності CR7 роль лідера атак взяв на себе Пауло Дибала, оформивши хет-трик у воротах скромних швейцарців. Нинішній Ювентус налаштований дуже серйозно. Туринці володіють ідеальним складом, щоб замахнутись на третій фінал Ліги чемпіонів за п'ять років. Принаймні, вийти з групи, де також виступають МЮ та Валенсія, для них не повинно скласти жодних труднощів.

Неймар повернувся – ПСЖ завівся

Париж після поразки від Ліверпуля потішив власних фанів феєричною перемогою над Црвеною Звєздою. Команда Тухеля безжально розривала оборону сербів, забивши 6 голів. З особливим натхненням грав Неймар, який видав свій найкращий матч у новому сезоні. Саме для таких перформансів катарські шейхи виклали Барселоні божевільні 222 млн євро за трансфер бразильця. Зірковий форвард просто знущався над сербами, забивши два голи прямими ударами зі штрафного. Неймар нарешті грає з посмішкою на обличчі, він повернувся, а Париж знову може мріяти про щось велике.

Шахтар, можливо, подарував Ліону плей-офф

Команда Паулу Фонсеки провела фантастичні півтора тайму на полі Ліона, однак двохвилинна розслабленість коштувала "гірникам" стратегічно важливої перемоги. Шахтар міг би зараз посідати перше місце у групі C, випереджаючи французів та Манчестер Сіті, натомість зараз донеччанам доводиться задовольнятись лише третьою сходинкою (2 очки). Враховуючи, що попереду на чемпіона України очікують спарені протистояння з командою Гвардіоли, завдання виходу в плей-офф значно ускладнюється.

Європа святкує повернення Інтера

"Нерадзурі" повернулись у Лігу чемпіонів після 7-річної перерви, потрапили у "групу смерті", а зараз реально претендують на плей-офф. Команда Спалетті обіграла в гостях ПСВ та, здобувши максимум очок, ділить з Барселоною першу сходинку. Щоб зробити ще один вагомий крок до 1/8 фіналу, міланцям тепер необхідно набрати хоча б один пункт у двоматчевому протистоянні з каталонським грандом. Попри усі прогнози, саме Інтер – головний претендент на друге місце групи B, а не Тоттенхем.