УКР РУС

Шахтар легко розгромив Чорноморець – феєричний матч Марлоса

16 лютого 2018 Читать на русском

Шахтар впевнено обіграв Чорноморець в 20 турі української Прем'єр-ліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Шахтар вийшов уперед на 20 хвилині, коли Феррейра замкнув подачу з кутового від Марлоса. Наприкінці першого тайму господарі не лише подвоїли перевагу, а й довели рахунок до розгромного.

Спершу Марлос скористався помилкою Третякова та забив сам, а потім бразильський українець вдруге виконав результативну подачу на Феррейру.

Шахтар – Чорноморець – 5:0 – відео голів та огляд матчу

На старті другого тайму Марлос з лінії штрафного майданчика ідеально влучив у дальню "дев'ятку", а вже під завісу зустрічі Коваленко проштовхнув м'яч у сітку після прострілу того ж таки Марлоса. Сьогодні на рахунку гравця збірної України 2 голи та 3 асисти.

Шахтар без проблем розбив Чорноморець, набрав 45 очок і закріпив лідерство у турнірній таблиці УПЛ. Чорноморець з 17 пунктами залишився на 10 місці.

Бернард травмувався напередодні двобою з Ромою

Шахтар і Чорноморець перебувають на різних планетах

"Гірники" перемогли легко, занадто легко. Суперник лише створював видимість боротьби на власній половині поля та нічого не показав біля воріт Пятова. Марлосу навіть не знадобилося вмикати високі швидкості, щоб розривати оборону "моряків". Екс-бразилець став героєм зустрічі, фактично граючи "пішки". Йому дозволяли вільно приймати м'яч і давали час, щоб ним розпорядитися.

Господарі поступово розхитували масовану, але не організовану оборону Чорноморця. Одесити не показали нічого, завдяки чому вони могли б хоча б уникнути розгрому. Все було вирішено ще до перерви. Як і очікувалося, ця зустріч не стала повноцінною перевіркою готовності Шахтаря до матчів Ліги чемпіонів проти Роми. Наскільки "оранжево-чорні" готові функціонально – питання відкрите.

Чорноморець втратив надійність в обороні

Костянтин Фролов залишився вірним схемі з трьома центрбеками, яку прищепив команді Олег Дулуб. Однак різниця в тому, що під керівництвом білоруського наставника, у цій конфігурації кожен футболіст досконало знав свої функції, внаслідок чого задня лінія Чорноморця перетворювалася в стіну, яку не могли пройти ні Динамо, ні Шахтар.

А сьогоднішні 5-4-1 означали просто розміщення гравців на полі. Купа непорозумінь, хаосу та помилок у передачах. Оборона гостей заважала грати не латиноамериканцям Шахтаря, а самій собі.

Під час першого голу Іщенко в останній момент чомусь загубив Феррейру, під час другої результативної атаки захисники не вступали в активний відбір проти Бернарда, Степаненка та Марлоса, а Третяков не зміг винести м'яч подалі. Перед четвертим голом Зубейко перехопив сферу, але банально не віддав перший влучний пас, наслідком чого став гол-красень Марлоса.

Костянтину Фролову ще працювати і працювати над організацією гри своєї команди. Від міцної фортеці Дулуба, схоже, не залишилося нічого.

Гравець матчу – Марлос

Красиво, невимушено, без надзусиль і зі смаком – так Марлос зробив результат цього матчу. 5 очок за системою гол+пас. Два власні голи, кожен з яких приносить естетичне задоволення, та три результативні передачі партнерам, з яких не забити було б злочином.

Україна. УПЛ, 20 тур

Шахтар – Чорноморець – 5:0

Голи: Феррейра, 20, 41, Марлос, 37, 52, Коваленко, 90