УКР РУС

"Шахтар" – "Зоря" і ще один суботній матч 28-го туру УПЛ. Анонс

6 травня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

"Футбол 24" представляє анонс суботніх матчів 28-го туру української Прем'єр-ліги, в рамках якого відбудуться наступні зустрічі: "Олімпік" – "Чорноморець", "Шахтар" – "Зоря".

"Олімпік" – "Чорноморець"

6 травня. 14:00. Київ. Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського

Головний арбітр: Ярослав Козик

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Поєдинок між "Олімпіком" і "Чорноморцем" дуже важливий як для однієї, так і для іншої команди. Команди в турнірній таблиці розділяє всього 1 очко. Донецькі футболісти розташовуються на шостому місці, одеські – на п'ятому. Однакову кількість очок з "Чорноморцем" має "Олександрія", яка в цьому турі буде грати з київським "Динамо". Не так далеко від цієї трійці знаходиться і луганська "Зоря", який належить зіграти матч проти донецького "Шахтаря". Луганці випереджають своїх найближчих переслідувачів на 5 очок.

На даному етапі жодній із команд не бажано втрачати очки. Втрата дорогоцінних очок у лобовому зіткненні може в підсумку зіграти вирішальну роль.

Одесити, що показують хороші результати в останніх іграх, несподівано розгромно програли "Динамо" у попередньому турі (1:4). Звичайно, кияни були фаворитами в тому поєдинку, але якоюсь дуже простою вийшла та перемога команди Реброва.

Команда Санжара в попередньому турі зуміла перервати програшну серію завдяки нічийному результату з "Зорею" (1:1).

У майбутньому поєдинку складно виділити фаворита зустрічі, але в будь-якому випадку значущість цього поєдинку дуже велика. Варто чекати на дуже цікавий матч.

Орієнтовні склади команд

"Олімпік": Махарадзе – Шестаков, Іллой-Айєт, Гришко, Нємчанінов – Брікнер, Богданов, Поступаленко, Моха, Сергійчук – Матяж

"Чорноморець": Безрук – Азацький, Аблітаров, Данченко, Каплієнко – Ковалець, Андрієвський, Коркішко, Третьяков, Кабаєв – Хобленко

"Шахтар" – "Зоря"

6 травня. 17:00. Харків. ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Юрій Можаровський

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Матч у Харкові дуже важливий і для "Шахтаря", і для "Зорі". "Гірники" в цьому матчі вже можуть оформити собі дострокове чемпіонство і напевно захочуть скористатися такою можливістю. Відкладати на наступний тур цю подію команда Фонсеки точно не хоче. Але і "Зоря" перестала відчувати себе безпечно на третьому місці після серії невдалих результатів. Поразка в матчі проти "Шахтаря" дасть можливість "Чорноморцю", "Олександрії" і "Олімпіку" наблизитися до команди Юрія Вернидуба на небезпечну відстань. А там якщо щось трапиться ще одна осічка, як в матчі з "Чорноморцем" (1:2), – і з третім місцем можна попрощатися.

А тому на нас чекає дуже видовищний і захоплюючий матч, в якому у кожної з команд є своя величезна мотивація. Єдиний момент, який необхідно відзначати – це кадрова ситуація "Зорі". У луганців не зіграють з різних причин такі виконавці: Чечер, Любеновіч, Гордієнко, Петряк, Соболь, Кулач, Гречишкін, Безбородько, Каменюка. Практично кожного з цих 9 футболістів можна називати футболістом основи, а мінус 9 футболістів – це все-таки багато.

Відзначимо, що "Шахтар", в разі перемоги, може оформити своє ювілейне десяте чемпіонство.

Орієнтовні склади команд

"Шахтар": Пятов – Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Малишев, Бернард, Марлос, Тайсон – Феррейра

"Зоря": Шевченко – Опанасенко, Форстер, Пилявський, Сухоцький – Харатін, Чайковський, Ліпартія, Калітвінцев, Паулінью – Бонавентуре

, а також у Viber