УКР РУС

Шахтар – Зоря: анонс матчу

5 травня 2018 Читать на русском

30 тур УПЛ. 19:30. Харків, ОСК Металіст. Телетрансляція – канал "Футбол 2". Головний арбітр – Віталій Романов.

Маріуполь вчора зробив Шахтарю приємний сюрприз, відібравши очки в Динамо. Тепер донеччани можуть достроково оформити чемпіонство – потрібно виграти 2 наступні матчі. Вже сьогодні вони мають можливість відірватися від киян на 5 очок. Зоря, яка встигла стати принциповим суперником Шахтаря, зробить все, щоб цього не трапилося. Додаткового стимулу луганцям додасть фінансова підтримка від Динамо.

Статистика протистояння – 37 матчів: 32 перемоги Шахтаря, 5 вікторій Зорі

У команди Юрія Вернидуба є і власні завдання – протистояння з Ворсклою за "бронзу". 1 очко відставання та суперскладний календар фактично позбавляють Зорю шансів залишитися в боротьбі до останнього туру (очна зустріч з Ворсклою). "Чорно-білим" потрібно сподіватися на втрати полтавців, або ж самим творити сенсації, обігруюючи Шахтар і Динамо.

Три головні інтриги УПЛ за 3 тури до фінішу – у кого кращі шанси на успіх?

Зупиняти Шахтар луганцям доведеться експериментальною обороною. Прийма пропустив місяць через травму, Опанасенко вилетів до кінця сезону, Тимчик зазнав пошкодження в попередньому турі, а Сваток і Чечер відбувають дискваліфікацію. Юрій Вернидуб мусить опускати нижче хавбеків, або випускати резервістів.

Шахтар також має кадрові проблеми, але вони не настільки відчутні для Паулу Фонсеки. Марлос отримав дискваліфікацію за умисне обнулення, а Кайоде – за удар Шабанова. У минулому турі травмувався Зубков, заліковує пошкодження Ордець, проблеми зі здоров'ям мають і запасні Танковський та Гречишкін. Натомість повертається до гри найкращий бомбардир команди Феррейра.

Попередній матч
01.04.2018. 25-й тур чемпіонату України-2017/2018
Зоря – Шахтар – 0:3
Голи: Тайсон, 41, Феррейра, 61, Кайоде, 90+4

Восени Зоря була грозою грандів, однак після зимової перерви луганці нічого не можуть їм протиставити. Останні дві гри "чорно-білі" виграли, але потужності колективу все одно бракує – проти Маріуполя Зоря може занести собі в актив тільки останню третину матчу, а з Вересом почала грати лише після сумнівного вилучення Адамюка. Чи здатна ця команда з такою обороною зупинити Шахтар? Навряд чи.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі – Фред, Степаненко – Дентінью, Патрік, Тайсон – Феррейра.

Зоря: Лунін – Караваєв, Ель-Буаззаті, Гордієнко, Чеберко – Андрієвський, Харатін – Луньов, Сілас, Громов – Юрі.