УКР РУС

"Шахтар" – "Янг Бойз": бразильський урок для швейцарців. Наші оцінки

26 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" оцінює дії гравців "Шахтаря" у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти "Янг Бойз".

"Шахтар" впевнено стартував у Лізі чемпіонів, перегравши у Львові "Янг Бойз" із рахунком 2:0. До вашої уваги наші оцінки "гірникам" за яскраву гру в домашньому матчі.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій Пятов – 4

В голкіпера донеччан було не так вже й багато роботи сьогодні, але в тих епізодах, коли захисники "Шахтаря" дозволяли гравцям суперника створювати небезпеку біля воріт Пятова, воротар діяв надійно.

Даріо Срна – 4

Капітан "гірників" намагався активно діяти на фланзі і відпрацював матч на прийнятному рівні, але чимось надзвичайним не відзначився. Мав нагоду записати гол до свого активу в першому таймі, але гольовий момент змарнував, поціливши повз ворота швейцарців з відмінної позиції.

Іван Ордець – 4

Центральні захисники "Шахтаря" впоралися зі своїм завданням, тримаючи найбільш небезпечного гравця суперника Гійома Оаро. Інколи в штрафному майданчику виникали спалахи, але вони були спричинені здебільшого помилками в середній ланці.

Сергій Кривцов – 4

Див. Іван Ордець.

Ісмаїлі – 4,5

Фланговий захисник "Шахтаря" був одним із найбільш корисних гравців у матчі, часто підключаючись до атак, віддаючи націлені передачі з лівого флангу і створюючи постійний тиск на півзахисників і захисників суперника. Декілька його передач мали всі шанси закінчитись голами.

Тарас Степаненко – 4

Тарас надійно діяв в центрі поля і підстраховував пару центральних захисників. Намагався якомога швидше переводити м'яч на креативних футболістів атаки, що дозволяло підтримувати високий темп гри. В другому таймі став автором гольової передачі на Селезньова.

Фред – 5

Початок сезону для Фреда виявився більш ніж вдалим. Бразилець став справжнім "мозковим центром" "Шахтаря" Фонсеки, керуючи атаками команди із глибини півзахисту. Не став винятком і матч із "Янг Бойз". Він віддав філігранну передачу на Бернарда, дозволивши відкрити рахунок в матчі, а також постійно шукав партнерів, намагаючись загострити гру.

Марлос – 4,5

Марлос, як і завжди, багато рухався і створював небезпеку на правому фланзі атаки. Бразилець шукав вільні зони, відкривався сам і віддавав передачі партнерам. Мав фантастичний момент в другому таймі, після того, як пошив у дурні 3-х гравців "Янг Бойз", але лише стійка завадила відбутися голу-красеню.

Бернард – 5 (гравець матчу)

Бразильський вінгер діяв в поєдинку дуже сміливо, вдало відкривався і йшов в обіграш суперників. Технічний Бернард демонстрував яскраву гру, завдяки якій спочатку холоднокровно реалізував вихід один на один із воротарем, а пізніше змусив Велотіча сфолити на собі, залишивши "Янг Бойз" у меншості. Крім того, відпрацьовував за "себе і за того хлопця" в захисті, чим приємно здивував. Найкорисніший футболіст "гірників" у матчі.

Едуардо – 3

Хорватський бразилець, який зазвичай реалізує свої гольові нагоди, не зумів зробити цього із "Янг Бойз". Едуардо мав кілька відмінних шансів як відкрити, так і збільшити рахунок в матчі, але змарнував їх.

Тайсон – 4

Швидкий і різкий Тайсон був невід'ємною ланкою в мережеві бразильських атак "Шахтаря". Загалом, якісна гра бразильця.

Заміни:

Селезньов (4), Дентіньо (3) – обидва вийшли на заміну в другій половині зустрічі. Селезньов зумів подвоїти рахунок в матчі, опинившись у потрібному місці у потрібний час. Дентіньо дещо освіжив гру в атаці, але чимось особливим не запам'ятався.