УКР РУС

"Шахтар" - "Волинь". Анонс

9 вересня 2011 Читать на русском

Винести ноги цілими і здоровими - саме таким є ключове завдання "гірників" у сьогоднішньому матчі.

9 тур. 09.09.2011. 19:00. Донецьк, стадіон "Донбас Арена". Пряма трансляція на телеканалі "Футбол" та  на "Першому національному", текстова онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Для будь-якої технічної команди українського чемпіонату ігри проти команди Віталія Кварцяного навіюють жах. Потужна й атлетична команда справжніх гуліверів, може не тільки завдати труднощів чи дати відсіч опонентам, але і в прямому сенсі, подеколи втоптати їх в газон. Знає це і "Шахтар", який навесні цього року, хоч й обіграв волинян з розгромними 4:0, але зазнав неабияких втрат. Так, ключовий захисник команди Дмитро Чигринський, який отримав ушкодження саме в тому березневому поєдинку, за бажанням долі відновився тільки зараз, і може вперше вийти на поле після довгого лікування якраз сьогодні.

Якщо брати назагал, то сьогодні у "хрестоносців" є хороші шанси зачепитись за пункти. По-перше, усі ці два тижні, Кварцяний посилено готував команду до цього двобою. Волиняни готувались до дуелі з чемпіонами у Бресті, де двічі зіграли товариський матч проти місцевого "Динамо" і два рази обіграли суперника - 2:1 і 4:1.

Щодо "Шахтаря", то тут до уваги потрібно взяти психологію. По-перше, "помарачево-чорні" завжди погано грають після приїзду зі збірних. Особливо, це стосується гравців української команди, які перебувають у пригніченому настрої. Та й взагалі, складно, напевне, Луческу, зібрати до купи підопічних після того, як ті відіграли матчі за свої країни. До того, на тижні на "гірників" очікує старт в Лізі чемпіонів. Тримаючи в голові жорстокість футболістів "Волині", нині "шахтарями" може керувати інстинкт самозбереження. Тож очікувати, що чемпіони викладатимуться на повну, не варто. Чи скористається цим "Волинь"? Спробує, це точно.

Дискваліфікований: Сімінін ("Волинь")

Травмованих немає.

Вдома "Шахтар" зіграв проти "Волині" дев'ять матчів. При сімох перемогах "гірники" раз зіграли внічию і одного разу поступились.

Наш прогноз: 2:0