УКР РУС

Шахтар – Верес: 11-й титул чемпіонів України, героїчний Бандура, дивний суддя і ще більш загадкове отруєння

13 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Шахтар обіграв Верес у передостанньому турі УПЛ та наблизився до Динамо за титулами чемпіонів України. Читайте огляд матчу на "Футбол 24".

Отруєння, в яке багато хто не вірить

Перед матчем відбувся епічний курйоз на рівні керівництва Вереса. Команда заявила про отруєння 9-х гравців і розвернулась назад у Львів, не дочекавшись реакції УПЛ. Після відмови переносити гру рівненський клуб в екстреному порядку вилетів у Харків (цього разу на автобусі вже не було сенсу їхати).

Шахтар з допомогою судді переміг Верес і достроково став чемпіоном України

Що цікаво, відразу 5 гравців з тих, хто начебто отруївся (в ефірі каналу "Футбол 1" цей факт аж до нудоти ставили під сумнів і до матчу. і під час), вийшли у старті Вереса: Степанюк, Мягков, Каленчук, Адамюк і Куліш. І відіграли досить пристойно. Степанюк взагалі міг стати героєм, але його удар з рикошетом прийняла на себе стійка. Загалом певна виснаженість відчувалась, але гості дійсно дали бій, як і обіцяли.

Шахтар – Верес – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Суддя і його парадокси

Шахтар забив єдиний, по суті, чемпіонський гол після офсайду. Як мінімум. Пенальті теж не 100-відсоткове, не завжди такі ставлять, коли гравець відверто шукає контакту і красиво летить. Шахтар загалом створив удосталь моментів і міг би собі обійтись без суддівської допомоги, але маємо, що маємо.

Після цього арбітри на чолі з Ярославом Козиком, неначе передивившись повтори, почали фіксувати ледь не всі офсайди гравців Шахтаря у суперечливих моментах. І це вже виглядало досить дивно, бо не завжди виправдано і зривало потенційні гольові моменти. Хоча виходи віч-на-віч з Бандурою ще далеко не дорівнюють голу. Феррейра і Кайоде підтвердять.

Герой матчу

Олександр Бандура тягнув усе – і від Марлоса, і від Тайсона з Фредом, і від двох форвардів. Голкіпер Вереса вийшов на матч, як на останній бій, видавши 6 сейвів. Можна відзначити і всю команду, яка за таких умов проявила характер і створила чемпіону трохи проблем.

Шахтар – 11-разовий чемпіон України

До Динамо стало ближче ще на крок. У киян чемпіонських титулів 15, але відрив поступово зменшується. Шахтар Фонсеки виграв усі титули на внутрішній арені в Динамо Хацкевича. Донецька команда радувала впевненою атакувальною грою, красивими моментами, своїм бразильським серцем та українським характером. У чемпіонському матчі лише воротар Вереса не дозволив здобути впевненішу перемогу.