УКР РУС

Шахтар – Рома: анонс матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

21 лютого 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між Шахтарем та Ромою.

Шахтар – Рома

21 лютого, 21:45. Харків, ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Вільям Коллум (Шотландія)

Телетрансляція на каналах "Футбол 2", "Україна", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Кадри

Травмовані: Максим Малишев Рік Карсдорп, Максім Гоналон

Під питанням: Алессандро Флоренці (Рома)

Дискваліфікації: Даріо Срна (відсторонений)

Наставник Роми Ейсебіо Ді Фраческо навіть не взяв до Харкова Карсдорпа та Гоналона, які продовжують відновлюватись після травм. Вже в Україні виникли проблеми у віце-капітана римлян Алессандро Флоренці. За словами алленаторе "джалороссі", якби матч відбувся на день швидше, то захисник точно не зміг би взяти участь у поєдинку, а так його стан буде оцінюватися ближче до гри.

Що стосується Шахтаря, то Паулу Фонсека з різних причин не може розраховувати на Максима Малишева та Даріо Срну, до відсутності яких вже давно звикли. Буквально за день до матчу стало відомо, що Бернард може пропустити дуель проти Роми через проблеми з плечем. Бразильцю необхідна операція, після якої хавбек, найімовірніше, пропустить залишок сезону.

Шахтар – Рома: прогноз на матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Проте на передматчевій прес-конференції Паулу Фонсека заявив, що Бернард готовий взяти участь у матчі.

Поточна форма команд

Останні матчі Роми: Удінезе (перемога 2:0), Беневенто (перемога 5:2), Верона (перемога 1:0), Сампдорія (поразка 0:1), Сампдорія (нічия 1:1).

Напередодні протистояння з Шахтарем команда Ді Франческо, схоже, подолала кризу. Після безвиграшної серії тривалістю в 7 поєдинків Рома повернулась на переможний шлях та здобула 3 перемоги поспіль. Дві з них – над аутсайдерами, проте моральний дух підопічних Ді Франческо точно зміцнився. Після 25 турів римляни посідають 3 місце в чемпіонаті Італії, тобто йдуть в зоні Ліги чемпіонів.

Останні матчі Шахтаря: Чорноморець (перемога 5:0), АІК (перемога 2:0), Цзянсу Сунін (поразка 0:1), Славія Прага (перемога 3:2), Копенгаген (поразка 2:3).

У 2018 році Шахтар провів лише один офіційний поєдинок, легко розгромивши Чорноморець у 20 турі УПЛ. До того "гірники" проводили лише товариські матчі на зборах, тому достовірно передбачити форму підопічних Фонсеки – справа не з легких. Матч проти Чорноморця став для Шахтаря легкою прогулянкою, якої у сьогоднішній грі чекати точно не слід.

Слова

Ейсебіо Ді Франческо, головний тренер Роми:

Ніхто з моїх гравців не знає, хто з них завтра вийде на поле, навіть Даніеле Де Россі. Вони дізнаються склад тільки завтра. Я дивився матчі Шахтаря. Можу сказати, що мені дуже подобається ця команда. Українські команди в останні роки стали більш технічними, і фізичний аспект вже не є головним. Тепер вони намагаються самі вести гру і показують більш відкритий футбол.

Паулу Фонсека, наставник Шахтаря:

Ми готувалися до Роми і будемо битися за хороший результат в будь-якому випадку. Якщо говорити про математичне питання: 50 на 50. Я думаю, завтра буде тактично багата гра та гарний футбол, який повинен сподобатися будь-якому вболівальнику.

Цікаві факти

– Команди провели між собою 4 матчі: 3 перемоги в активі Шахтаря, одна – у Роми. Різниця голів – 7:6 на користь донеччан;

– На своєму полі Шахтар виграв у Роми обидва матчі із загальним рахунком 4:0;

– Шахтар лише одного разу подолав стадію 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, пройшовши саме Рому;

– Шахтар виграв всі свої домашні поєдинки у груповому етапі Ліги чемпіонів 2017/18, в той час як Рома на виїзді взяла лише 4 очки у 3 матчах.

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Тайсон, Бернард – Феррейра.

Рома: Аліссон – Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов – Де Россі, Стротман, Наінгголан – Ундер, Перотті – Джеко.

Прогноз "Футбол 24" – 2:1.