УКР РУС

"Шахтар" - "Реал". Наші оцінки: все можуть "Королі". Поки Тайсона немає

26 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців донецького "Шахтаря" в найсуперечливішому матчі 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів - проти "Реала".

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо.

Андрій П'ятов – 3

Заявляти претензії П'ятову можна хіба що тільки в епізоді з першим голом. Більше шансів врятувати команду в жодному з випадків він не мав. Але статистика красномовна: Андрій пропустив у цій ЛЧ 12 м'ячів у 4-х матчах, а його заміна - Антон Каніболоцький - жодного в домашній грі з «Мальме».

Василь Кобін - 2,5

Для Василя (визнаного фаната «Барселони») сам факт зіграти проти «Реала» - вже спогади на все життя! Тільки навряд чи Кобін хоч комусь буде хвалитися відеозаписом цього поєдинку. Хіба що останніми 15 хвилинами.

Ярослав Ракицький - 2

Дуже інертно повівся у випадку з першим пропущеним м'ячем. Не врятував в другому випадку, не виручив у четвертому. Достатньо для незадовільної оцінки?

Іван Ордець - 1,5

Якщо Ракицький хоча б опинявся (на горе собі) в епіцентрі гольових моментів «Реала», то його партнера по центру оборони там навіть і не було.

Марсіо Азеведо - 1

Де твоя швидкість, Марсіо? Залишилася в Харкові? Роналду обігравав бразильця просто граючи. У випадку з першим і другим голами інертність Азеведо стала і зовсім фатальною. Після цього в матчі все стало остаточно зрозуміло. Ну, а третій гол, коли Азеведо пустив м'яч «в будиночок» від Дані Карвахаля, та ще й безглуздо впав на газон - апогей безпорадності бразильця в цьому матчі.

Тарас Степаненко - 3

Півбала в плюс за старання і боротьбу аж до фінального свистка. Його гольове скидання на Дентінью ледь не явило нам усім диво. Рахунок став 2:4. Але вірити у свої сили можна було почати і раніше.

Фред - 4

Чи не єдиний, хто боровся на полі до кінця і вірив у «камбек». Прекрасно відбирав, наздоганяв, боровся, пасував. Так, не завжди вдало (а вірніше: частіше невдало). Але не здавався. Боєць.

Марлос - 2

Не можна бразильцеві бути таким повільним. Особливо при прийнятті рішень на полі. Але такий вже Марлос і є - флегматик за характером.

Алекс Тейшейра - 3

У протоколі матчу на віки вічні залишиться чудовий показник: «2 м'ячі у ворота «Реала» за 11 хвилин», а гра Алекса з часом забудеться. Ось і запишемо, щоб не забути: до 77-ї хвилини грав він відверто погано і «ожив» тільки з виходом на поле Тайсона.

Бернард - 2,5

Йшов в обіграш, загострював гру, втрачав м'яч, перехоплював і знову втрачав. Загалом, «продавав» (ну, склалося таке враження, вибачайте) себе в «Реал». Вийшло не дуже, навряд чи його куплять.

Олександр Гладкий - 2

Нічого не зміг зробити на полі, та ще й травму отримав. Після заміни при рахунку 0:4 відразу пішов у роздягальню і, схоже, пропустив все найцікавіше. Утім Саша все пропустив і під час ігрового часу...

Вийшли на заміну

Тайсон - 4

Відразу кинулося в очі: як він плескав по руках гравців, що залишилися на лавці, заряджаючи себе на боротьбу, коли готувався до виходу на заміну. І багато в чому саме він переламав хід матчу, який катастрофічно складався для «Шахтаря». Заробив пенальті, класно пасував (зокрема, віддав гольовий пас Тейшейрі у випадку з третім забитим м'ячем), боровся і змусив шкодувати про те, що не вийшов на поле в стартовому складі. Найкращий гравець матчу у складі «Шахтаря».

Дентінью - 3

Забив гол. А особистий показник «+2» у матчі проти «Реала» - жирний рядок у Вікіпедії після закінчення кар'єри.

Факундо Феррейра - б/о

... Хоча був на полі у складі «Шахтаря» футболіст, який і зовсім записав собі в статистику «+3» проти «Галактікос». При цьому всього 4 рази торкнувшись м'яча за 20 хвилин! Одним з цих торкань записавши собі в пасив неточну передачу. Так, бувають ще у футболі навіть настільки дивовижні речі. Але ж і сам матч теж був дивним!