УКР РУС

"Шахтар" - "Реал". Ліга чемпіонів. Анонс

25 листопада 2015 Читать на русском

ЛЧ, груповий етап, 5-ий тур. 25 листопада, 21:45. Львів, стадіон "Арена Львів". Арбітр: Бас Нейхус (Нідерланди).

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 2". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Донецький "Шахтар" теоретично зберігає шанси на плей-офф Ліги чемпіонів, відтак сьогодні боротиметься лише за перемогу. Натомість "Реал" вже гарантував собі місце серед 16-ти найкращих команд Європи, які навесні продовжать боротьбу за головний трофей. Втім іспанці також зацікавлені у перемозі, адже вихід із групи з першого місця дозволить уникнути зустрічі із більш сильним суперником.

Ситуація у групі A поки що не на користь донеччан. Нагадаємо, що "Реал" у своєму активі має 10 очок, на другій сходинці ПСЖ із 7-ма заліковими пунктами, третій - "Шахтар" (3 очки), і стільки ж у "Мальме", який замикає цей квартет. Відтак у випадку перемоги "гірників" та невдачі французів, донеччани ще зможуть поборотися за другу путівку у плей-офф.

Щодо кадрових втрат, то у цьому аспекті суперники мають серйозні проблеми у захисній лінії. Через дискваліфікацію не зможуть допомогти "Шахтарю" Срна та Кучер, яких, швидше за все, замінять Кобін та Ісмаїлі. Втім лівий фланг оборони "гірників" має ще кілька варіантів. Щодо мадридців, то замість травмованих Марсело та Рамоса очікується поява Пепе та Начо. Цікаво, що поза заявкою на цей матч опинився Альваро Арбелоа.

Зазначимо, що до Львова прибув основний склад "Реала", втім це не означає, що ми побачимо їх усіх у старті. Цілком можливо, що Бенітес дозволить зіграти кільком футболістам, яким бракує ігрової практики.

Важливими є результати команд в останньому турі внутрішніх чемпіонатів. Нагадаємо, "Шахтар" без проблем розгромив "Волинь". Натомість "Реал" ганебно поступився у домашньому матчі "Барселоні", що лише додасть "вершковим" злості у сьогоднішньому протистоянні.

Хоч би як, але сьогодні на "Арені Львів" буде аншлаг та справжнє футбольне свято. Без сумніву, "Шахтар" спробує засмутити королівський клуб, а місцеві вболівальники зроблять усе, щоб допомогти донеччанам здійснити цей подвиг.  

Орієнтовні стартові склади:

"Шахтар": П’ятов - Кобін, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі - Степаненко, Фред - Марлос, Тейшейра, Бернард - Гладкий

"Реал": Навас - Карвахаль, Пепе, Варан, Начо - Модріч, Каземіро - Хесе, Бейл, Роналду - Бензема.

Юрій Шутка, Футбол 24