УКР РУС

"Шахтар" - "Рапід". Ліга чемпіонів. Анонс

25 серпня 2015 Читать на русском

25 серпня. ЛЧ, раунд плей-офф, матч-відповідь. 21:45. Львів, стадіон "Арена Львів". Арбітр: Шимон Марциняк (Польща).

Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Настав час вирішальної битви за путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів. Без перебільшення, і для «Шахтаря», і для «Рапіда» це свого роду матч року – підсумок роботи команди навіть не протягом літнього періоду, а цілого сезону. На кону – як престиж участі у Лізі чемпіонів, так і солідний грошовий бонус від УЄФА. Команда-переможець раунду плей-офф отримає 14 мільйонів євро: 2 мільйони – за перемогу у цьому раунді, а ще 12 мільйонів євро – за вихід до групового турніру ЛЧ.

Серйозність намірів команд простежувалась і по матчах напередодні вирішального поєдинку. Мірча Луческу повністю змінив склад у кубковій грі з «Арсенал-Київ», а Зоран Барішич випустив у стартовому складі лише 3-х гравців першої зустрічі у матчі чемпіонату Австрії проти «Гредіга»: захисників Зоннляйтнера, Ауера та півзахисника Граховаца. Обидві команди могли собі дозволити через клас суперника – і «Шахтар», і «Рапід» перемогли з рахунком 3:0.

Чи будуть робити тренери заміни у матчі-відповіді у порівнянні з грою у Відні? Цілком можливо. Не секрет, чим закінчився для Тараса Степаненка візит до Австрії – розбитою головою і кількома швами. На щастя, з точки зору здоров’я він відновився до матчу, але перед Луческу постало питання, чи варто ризикувати Степаненком, враховуючи жорсткість та непоступливість суперника. Це дилема для тренера, але не така вже й критична, враховуючи, що непогано себе зарекомендував у першій грі Максим Малишев. Що стосується інших позицій, то навряд чи тут варто чекати змін у складі «Шахтаря» - перший матч закінчився на користь донеччан.

Що стосується «Рапіда», то тут можлива зміна хоча б тому, що повертається після дискваліфікації півзахисник Штефан Шваб, якого підміняв Срдан Граховац. Барішичу варто шукати варіанти, як здолати «Шахтар», тож повернення Шваба досить ймовірне. На інших позиціях особливо вибирати не доводиться, зокрема в обороні, де в лазареті опинилися обидва ліві захисники, що є в наявності – Штангль і Шраммель. Але у першому матчі Барішич знайшов вихід, відрядивши наліво правого захисника Штефана Ауера, з-під якого, до речі, і був забитий гол Марлосом.

Чого чекати від матчу у Львові? «Рапід» на виїзді грає дуже агресивно у всіх сенсах цього слова. Австрійцям потрібно атакувати, шукати шанс біля чужих воріт. А це чудова можливість для того, щоб «Шахтар» проводив свої фірмові контратаки. Не знаємо, чи буде гра результативною, але велика кількість гольових моментів, напевно, гарантована.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд

«Шахтар»: П’ятов – Срна, Кучер, Ракицький, Азеведо – Фред, Малишев – Марлос, Алекс Тейшейра, Тайсон – Гладкий

«Рапід»: Новота – Павеліч, Зоннляйтнер, Дібон, Ауер – Пецос, Шваб – Шауб, Штеффен Хофманн, Кайнц – Беріч

Олександр Гапоненко